Home Eveniment Soldaţi ISIS ar fi părăsit Siria pentru a lovi în inima Europei:...

infiltrat
Sursa Foto: dhnet.be / Arhiva

Organismul de coordonare pentru analiza amenintarilor din Belgia (n.r.: OCAM)  a primit alerte privind iminenţa unor atacuri orchestrate de soldaţi ISIS. Luptătorii ar intra în Europa prin Turcia.

Toate unităţile de poliţie şi de servicii secrete au fost informate. Alerta este tratată cu prudenţă, autorităţile de la Bruxelles anunţând că trebuie să verifice dacă există semnale clare că o celulă teroristă a părăsit Siria săptămâna trecută.

“Luptatori ISIS au părăsit Siria în urmă cu o saptămână pentru a intra în Europa prin Turcia şi Grecia, pe mare, fără paşaport. Aceşti combatanţi ar uma să se separe în două grupuri, unul către Belgia, celălalt către Franţa, pentru a comite atentate”, scriu jurnaliştii publicaţiei La Derniere Heure, citând din mesajul celulei antiteroriste.

Potrivit informaţiilor, militanţii ar fi deja înarmaţi şi foarte bine organizaţi.

Deocamdată, în Belgia, se menţine nivelul 3 de alertă, care înseamnă o situaţie gravă. Mesajele care vin dinspre gruparea teroristă arată că în mai multe zone din Europa ar exista ceea ce jihadiştii numesc “celule în adormire ale Statului Islamic”, pregătită să fie activate în misiuni distructive.

Ameninţarea teroristă este considerată reală şi permanentă de către autorităţile din Franţa. Premierul Manuel Valls a declarat că vor mai fi atacuri, precum cel în care un poliţist şi soţia lui au fost executaţi de către un francez radicalizat, în această săptămână. “Alte persoane nevinovate îşi vor pierde viaţa”, a afirmat Valls.

Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât în Franţa se derulează Campionatul European de Fotbal.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE