Home Politică SONDAJ Ar trebui suspendat Klaus Iohannis pentru că nu a acceptat desemnarea...

klaus iohannis bugetul
Sursa Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a detonat bomba, marți, refuzând să o desemneze pentru funcția de premier pe Sevil Shhaideh, propunerea PSD – ALDE.

Iohannis nu și-a motivat decizia, însă se vorbește, pe surse, despre o posibilă vulnerabilitate reprezentată de soțul lui Sevil, Akram Shhaideh, pentru legături ale acestuia cu regimul sirian al lui Bashar Al-Assad.

Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere, a spus președintele, la Palatul Cotroceni.

În replică, Liviu Dragnea s-a declarat “stupefiat” de decizia președintelui și l-a acuzat pe acesta că ignoră rezultatele votului din 11 decembrie.

Dragnea a anunțat că ia în calcul inclusiv suspendarea lui Klaus Iohannis din funcție, însă în același timp crede că un astfel de gest i-ar putea aduce beneficii politice președintelui.

Primul pas ar fi constituirea unei comisii care să analizeze dacă Iohannis a încălcat sau nu Constituţia.

Este o avalanşă de mesaje primite (…) de la oameni care se simt jigniti, au folosit şi alte cuvinte, care cer cu fermitate suspendarea preşedintelui, nu este o decizie foarte uşoară. Dacă vom ajunge la concluzia că pentru ţară este bine sa-l supendăm, nu o să am nicio ezitare. Ne gândim la o comise care să analizaze rapid, că poate noi suntem nervoşi, daca gestul preşedinelui este constituţional sau neconstitutional. În opinia mea, preşedintele vrea suspendare, pentru că se gândeşte că se poate reinventa, a declarat Dragnea.

Reţeaua de ştiri vrea să ştie opinia dumneavoastră despre acest subiect, prin intermediul sondajului de mai jos.

Toate sondajele noastre sunt realizate prin intermediul Opinion Stage, o companie cu sediul în Statele Unite. Serviciile acestei companii sunt folosite de instituții prestigioase de presă, cum ar fi BBC, SPORTSNET sau MTV, precum și de alte corporații, de exemplu IBM. Responsabilitatea privind calcularea rezultatelor votului aparține în totalitate acesteia. Puteți găsi toate detaliile pe siteul oficial al companiei Opinion Stage.

Reţeaua de ştiri îşi rezervă dreptul de a nu aproba comentariile care conţin exprimări triviale, atacuri la persoană, mesaje xenofobe, discriminări de orice fel, instigări la violență și alte fapte care pot fi considerate antisociale.

Puteți vedea cum au votat ceilalți cititori după ce vă exprimați opțiunea.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE