Home Ştirile zilei SONDAJ: Ce cred românii despre demisia lui Ponta. Rezultatele votului online

moţiune de cenzură
Sursa Foto: Facebook

Consultarea propusă de Rețeaua de știri pe tema situației lui Victor Ponta a avut un impact uriaş, peste 9.700 de oameni exprimându-şi votul, ceea ce denotă interesul real al românilor pentru acest subiect. Sondajul s-a închis, așa cum am anunțat, duminică, 7 iunie, la ora 20:00, iar în cifre seci, rezultatele le găsiți mai jos. Înainte de asta însă, ar trebui punctate câteva concluzii.

Lupta politică încinge mințile oamenilor, și nu de ieri, de azi. Așa se întâmplă de zeci de ani, și nu doar în România. Ceea ce am constatat cu tristețe este însă că tot mai mulți încearcă să folosească forța în locul argumentului. O înjurătură va părea întotdeauna mai puternică decât un punct de vedere civilizat, iar referirile la mamă, Dumnezeu sau anumite părți ale corpului uman devin tot mai frecvente.

Toleranța față de opinia celuilalt tinde să devină zero. Ne credem din ce în ce mai mult deținătorii adevărului absolut și nu avem de ce să mai plecăm urechea și la ce crede altul.

Acuzăm, și pe bună dreptate, clasa politică de faptul că nu ne ascultă. Dar în același timp ce pretenții putem avea de la politicieni dacă nu ne ascultăm nici între noi? Lumea politică este oglinda societății, fie că ne place sau nu.

Prin sondajul pe care l-am inițiat, ne-am dorit să știm pur și simplu care este opinia majoritară a celor care ajung pe siteul nostru în legătură cu oportunitatea sau nu a unei demisii a premierului.

E doar un sondaj online, oameni buni! Nici măcar nu are pretenția unei cercetări sociologice, care presupune o mulțime de variabile. Nu înseamnă că în funcție de rezultatul lui va demisiona sau nu Ponta. V-am cerut pur și simplu o opinie. Şi ne pare rău pentru cei care nu au avut timp să şi-o exprime, deşi şi-ar fi dorit.

Înainte de a prezenta rezultatele, precizăm încă o dată că sondajul este realizat prin intermediul Opinion Stage, o companie cu sediul în Statele Unite. Serviciile acestei companii sunt folosite de instituții prestigioase de presă, cum ar fi BBC, SPORTSNET sau MTV, precum și de alte corporații, de exemplu IBM. Responsabilitatea privind calcularea rezultatelor votului aparține în totalitate acesteia. Puteți găsi toate detaliile pe siteul oficial al companiei Opinion Stage.

Iată, drept urmare, rezultatele finale ale sondajului nostru care s-a desfășurat pe o durată de aproape 24 de ore, în mijlocul uneia dintre cele mai importante crize politice din ultimii ani:

Număr total de voturi: 9763

Victor Ponta ar trebui să demisioneze: 5.324 (54,5%)

Victor Ponta NU ar trebui să demisioneze: 4.439 (45,5%)

Captura Poll Opinon Stage

Le mulțumim tuturor celor care au votat și celor care și-au spus opiniile în mod civilizat și argumentat. Vă asigurăm că Rețeaua de știri va fi în continuare platforma dumneavoastră de exprimare, atâta timp cât respectați aceste reguli.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE