Home Politică Sondaj CSCI: Cu cine ar vota românii

PNL conduce în preferinţele de vot ale românilor, potrivit unui sondaj dat publicităţii de CSCI. La întrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu reprezentanţii cărui partid ati vota?”, 42% dintre cei intervievaţi au indicat Partidul Naţional Liberal. Alianţa PSD-UNPR-PC este pe locul secund, cu 39%, urmat la mare distanţă de Partidul Liberal Reformator cu 5 procente.

Sondaj: Partidul lui Udrea şi Băsescu, aproape inexistent

Potrivit aceluiaşi sondaj, UDMR ar obţine 4% din totalul voturilor, în vreme ce Partidul M10 al Monicăi Macovei şi Partidul România Unită al lui Bogdan Diaconu ar fi preferat de 3% dintre cei care au răspuns la sondaj. Marea lovitură vine însă pentru Partidul Mişcarea Populară, copilul de suflet al lui Traian Băsescu, a cărui cotă este de doar un procent, la egalitate cu Partidul Poporului Dan Diaconescu ar obţine câte 1% din voturile exprimate. De remarcat este coagularea voturilor pentru cele două mari blocuri politice, PNL şi PSD-UNPR-PC, având în vedere şi că 2% dintre respondenţi au spus că vor vota cu un alt partid decât cele enumerate mai sus.

Potrivit studiului citat de Agerpres, sondajul a fost realizat între 20 şi 24 aprilie la nivel naţional, pe un eşantion de peste 1.000 de persoane. Cercetarea are o marjă de eroare de 3,1%, potrivit autorilor săi.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE