Home Social SONDAJ Taxi sau UBER? Ce variantă de transport preferaţi dintre cele două?

uber

Asociaţiile de transportatori au lansat în ultimele zile o cruciadă împotriva companiei Uber, pe care o acuză de concurenţă neloială.

Pe de o parte,  Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că ANAF verifică documentele fiscale ale

Sunt deja două probleme: Fiscul va cere taxele şi impozitele datorate statului, pentru aceste venituri, însă, al doilea aspect este că sunt venituri nedeclarate şi, dacă ne luăm după legile în vigoare, pe o activitate neautorizată, statul ar trebui să confişte toate sumele încasate, susţin cei de la COTAR.

De cealaltă parte, reprezentanţii UBER susţin că serviciul este 100% digital şi fiscalizat.

Toţi partenerii din România colaborează cu Uber printr-o entitate fiscală, iar pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă. Partenerii Uber sunt contractori independenţi şi sunt responsabili pentru achitarea taxelor. Circumstanţele fiecăruia sunt diferite – numai ei pot şti care sunt veniturile din alte surse şi care sunt costurile deductibile. În plus, am încheiat un parteneriat cu o companie de consultanţă fiscală locală pentru a oferi tuturor partenerilor consiliere financiară independentă cu privire la modul în care ar trebui să declare veniturile din Uber, spun oficialii companiei.

Scandalul nu s-a oprit însă aici. Luni seară, câteva zeci de taximetrişti au atacat cu ouă şoferii UBER pe care i-au găsit în faţa unui mall din sectorul 6, pe care i-au identificat cu ajutorul aplicaţiei.

Iar câteva ore mai târziu, companiile de taxi care au contract cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă au ameninţat că se vor retrage dacă nu va fi eliminată o reclamă care încurajează călătorii să apeleze la serviciile de transport Uber.

Potrivit Stirile ProTV, Uber are 120.000 de utilizatori în România. Încă de la intrarea pe piaţa românească, oficialii companiei au susţinut că funcţionează legal, iar aplicaţia este una de ride-sharing, nu de taximetrie.

Războiul dintre cele două tabere a stârnit nenumărate reacţii în social media, existând tabere de susţinători şi de o parte, şi de cealaltă.

Cei care apără Uber susţin că beneficiază de servicii mai bune, de bun simţ din partea şoferilor şi de tarife corespunzătoare.

De cealaltă parte, apărătorii taximetriştilor acuză faptul că cei de la Uber nu au licenţe pentru transport, nu plătesc toate taxele, drept urmare fac o concurenţă neloială.

Reţeaua de ştiri vrea să ştie opinia dumneavoastră despre acest subiect, prin intermediul sondajului de mai jos.

Toate sondajele noastre sunt realizate prin intermediul Opinion Stage, o companie cu sediul în Statele Unite. Serviciile acestei companii sunt folosite de instituții prestigioase de presă, cum ar fi BBC, SPORTSNET sau MTV, precum și de alte corporații, de exemplu IBM. Responsabilitatea privind calcularea rezultatelor votului aparține în totalitate acesteia. Puteți găsi toate detaliile pe siteul oficial al companiei Opinion Stage.

Reţeaua de ştiri îşi rezervă dreptul de a nu aproba comentariile care conţin exprimări triviale, atacuri la persoană, mesaje xenofobe, discriminări de orice fel, instigări la violență și alte fapte care pot fi considerate antisociale.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE