Home Extern Sora regelui Spaniei, judecată pentru fraudă fiscală

sora regelui spaniei
Sursa Foto: ouest-france.fr

Luni, sora regelui Spaniei, Cristina de Bourbon, va fi audiată de magistrați în dosarul în care este judecată alături de soțul său, cei doi fiind acuzați de fraudă fiscală și corupție, arată AGERPRES.

Potrivit procurorilor, cea de a doua fiică a lui Juan Carlos şi a Sofiei, Cristina, este acuzată că a ascuns venituri provenite din deturnări de fonduri publice în valoare de 6 milioane de euro.

Banii ar fi fost obținuți fraudulor de către soțul prințesei Spaniei, Inaki Urdangarin, acesta fiind acuzat că a supraevaluat mai multe contracte dintre institutul Noos, pe care îl conducea, și guvernele regionale din Baleare şi Valencia.

Potrivit anchetatorilor, beneficiile erau împărţite între mai multe societăţi-fantomă, între care Aizoon, proprietate a Cristinei şi a lui Inaki, care ar fi finanţat cheltuieli ale cuplului, precum şi lucrări costisitoare şi călătorii.

Cristina de Bourbon a susţinut întotdeauna că nu ştia nimic despre aceste afaceri şi că avea o încredere oarbă în soţul ei, de care nu divorţează în pofida presiunilor casei regale care încearcă să limiteze efectele toxice ale acestui dosar pentru monarhie.

Procurorii cer pentru cumnatul regelui Spaniei 19 ani de închisoare

Inaki Urdangarin este judecat pentru deturnare de fonduri, fraudă fiscală, trafic de influenţă, escrocherie şi spălare de bani, iar procurorii au cerut împotriva lui o condamnare la 19 ani și jumătate de închisoare, relatează AGERPRES.

Un asociat al lui Urdangarin, Diego Torres, acuzat și el în acest dosar, susține că nu doar Cristina de Bourbon știa de aceste contracte ci că și regele Juan Carlos era la curent cu afacerile Noos.

Dosarul Noos a fost deschis pe 22 iulie 2010, în dosar fiind inculpate 17 persoane. Inaki Urdangrin a fost pus sub acuzației în decembrie 2011, iar în aprilie 20133 a venit rândul Cristinei de Bourbon să fie inculpată și acuzată de fraudă fiscală.

Cristina de Bourbon este căsătorită cu Inaki Urdangarin de 18 ani, și au împreună patru copii. Iar din 2013 trăiește la Geneva unde a fost exilată.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE