Home Eveniment Sorin Frunzăverde, condamnat la doi ani de pușcărie

sorin frunzaverde
Sursa Foto: stiridinvest.ro

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a influențat mai mulți primari din județ pentru a aduce la vot mai mulți oameni care să voteze pentru Klaus Iohannis în timpul alegerilor prezidențiale.

În același dosar a fost condamnat și Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraș Severin, la trei ani și două luni de închisoare. La această condamnare se adaugă și pedeapsa de șapte ani și patru luni primită deja în dosarul șpăgilor pretinse omului de afaceri Valentin Armașu.

Frunzăverde este acuzat că între cele două tururi de scrutin pentru pentru alegerea președintelui din noiembrie 2014 și-a folosit influența asupra lui Ionesie Ghiorghioni pentru ca acesta din urmă să facă presiuni la adresa unor primari din județ pentru a aduce la vot mai mulți oameni care să voteze pentru Klaus Iohannis.

Da. Mâine și poimâine esti pe teren și te întâlnești cu fiecare secretar, afară de cei de la primăriile PNL. Deci acolo unde avem primari nu te duci la secretari. Cu fiecare… Da? Între patru ochi! Pe Dorin să-l scoți din birou, da? Ce probleme sunt… hai… ce probleme sunt și atunci: domnu președinte vă roagă să încercați să-l ajutați, importantă e și poziția domniei sale, ca … al județului și să determinați oamenii să voteze Iohannis. Da? E foarte bine pentru un echilibru care trebuie creat la nivel național. Da? … Da?, arată stenogramele publicate în rechizitoriul procurorilor.

Sorin Frunzăverde împărțea bugetul în funcție de rezultatul alegerilor

Sorin Frunzăverde mai este este acuzat că l-a determinat pe vicepreședintele Consiliului Județean să îi șantajeze pe primarii care au părăsit partidul politic din care fac parte cei doi, amenințându-i că, dacă nu vor face demersuri în vederea obținerii unor rezultate favorabile lui Klaus Iohannis la turul doi al referendumului, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Județean în anii 2015-2016.

Ulterior, în 12 şi 13 noiembrie 2014, Ghiorghioni a luat legătura cu 9 primari cărora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea şi influenţa sa de vicepreşedinte al CJ Caraş Severin, să facă demersuri favorabile în direcţia respectivă. De asemenea, pentru a-i determina să procedeze în acest sens,Ghiorghioni le-a transmis acestora că, de rezultatul votului, vor depinde alocările bugetare efectuate de CJ către primării în anii 2015 şi 2016 (respectiv până la terminarea mandatului conducerii CJ Caraş Severin), arată comunicatul DNA.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni a și fost surprins în interceptări când discuta cu mai mulţi primari din judeţ, plecaţi din partidul său, cărora le cerea să acţioneze, ca urmare a mesajului lui Sorin Frunzăverde, în favoarea lui Klaus Iohannis, şantajându-i cu împărţirea banilor din bugetele pe 2015 – 2016.

Sentința dată de Tribunalul Caraș Severin nu este definitivă, și poate fi atacată în zece zile cu apel, atât de inculpați, cât și de DNA.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE