Home Politică Sorin Grindeanu, mișcare de ultimă oră în timp ce sute de mii...

Premierul Sorin Grindeanu i-a trimis, miercuri seară, o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în care explică motivele pentru care Guvernul a adoptat ordonanța privind modificarea Codului Penal și proiectele de lege referitoare la grațiere și eliberările condiționate.

În document, Grindeanu susține că lupta împotriva corupţiei este una dintre priorităţile Executivului și cere “o evaluare echilibrată şi corectă” din partea Comisiei Europene.

Citește și: VIDEO Incidente la mitingul din Piata Victoriei. Jandarmii, atacați cu petarde și fumigene

Iată documentul integral transmis de Guvern președintelui Comisiei Europene:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Gestul lui Sorin Grindeanu are loc în contextul în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, au transmis o scrisoare în care își arătau îngrijorarea față de modificările adoptate de Guvern.

Citește și: Fosta soție a lui Ionuț Negoiță face dezvăluiri șoc despre incidentele de la miting. Cine a pus la cale bătaia

Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România. Lupta împotriva corupţiei trebuie să avanseze, nu să fie subminată. Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). În acest context, Comisia Europeană atrage atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina în detaliu ordonanţele de urgenţă privind Codul Penal şi Legea cu privire la graţieri – au arătat cei doi, în comunicatul comun.

Scrisoarea lui Grindeanu către liderii C.E. a fost făcută publică de Guvern miercuri seara, în timp ce peste 100.000 de mii de oameni protestau în fața Palatului Victoria față de deciziile din domeniul justiției.

Proteste similare au avut loc în mai multe orașe ale țării, precum Sibiu, Timișoara, Iași, Constanța, Cluj Napoca sau Ploiești.

Citește și: Prima demisie din Guvern după mega-scandalul schimbărilor din Justiţie. Atac dur la Sorin Grindeanu

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE