Home Eveniment Sorin Oprescu a scăpat de arestul la domiciliu

sorin oprescu
Sursa Foto: wall-street.ro

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a scăpat de arestul la domiciliu după ce Curtea de Apel București a decis ridicarea acestei măsuri și plasarea edilului sub control judiciar.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu are voie să meargă doar la Spitalul Universitar de Urgenţă sau alte unităţi medicale din Bucureşti, la magazine alimentare şi farmacii de pe raza sectorului 1.

De asemenea, edilul suspendat nu are voie să se apropie de ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar, să nu exercite funcţia de primar și să participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Sorin Oprescu se află în arest la domiciliu de pe 29 octombrie 2015, după ce a stat în arest preventiv timp de aproape două luni, începând cu data de 6 septembrie când a fost ridicat de procurori sub acuzația de luare de mită.

Sorin Oprescu, patru capete de acuzare

Ulterior, procurorii DNA au extins ancheta în privinţa edilului suspendat al Capitalei. Pe lângă luare de mită, Oprescu a fost acuzat şi de spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat, iar pe 20 noiembrie a fost trimis în judecată.

Acum, Sorin Oprescu încearcă să obțină de la magistrați întoarcerea dosarului la DNA pe motiv că ancheta a fost făcută defectuos.

Potrivit procurorilor, primarul suspendat al Capitalei a intrat într-un grup infracțional pus la punct de Bogdan Popa, directorul Administrației Cimitirelor. Scopul era distribuirea contractelor doar către persoane care plăteau anumite sume de bani pentru a câștiga finanţările de la Primăria Capitalei.

Pe lângă edil și Bogdan Popa, au mai fost trimiși în judecată Romeo Albu, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, și Florin Şupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului.

De asemenea, au fost deferiți justiției Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, și Ion Niţă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE