Home Extern Soția lui Sean Connery ar putea ajunge la închisoare

Sursa Foto: gingercatpictures.com

Soţia actorului Sean Connery, Micheline Roquebrune, este acuzată de justiția spaniolă de fraudă fiscală.

Potrivit unor documente ale justiţiei spaniole, Micheline Roquebrune este cercetată pentru vânzarea unei proprietăţi pe care aceasta şi Sean Connery au deţinut-o în staţiunea balneară Marbella şi pe care au vândut-o în 1999 pentru o sumă de 5,6 milioane de lire sterline.

Micheline Roquebrune este acuzată de complicitate la fraudarea statului spaniol cu milioane de euro, care ar fi trebuit plătite ca taxe pe proprietate.

Dacă va fi condamnată, Micheline Roquebrune, în vârstă de 86 de ani, riscă o amendă de până la 16 milioane de lire sterline şi până la doi ani şi jumătate de închisoare.

Actorul Sean Connery, în vârstă de 85 de ani, a fost scos de sub acuzare la începutul anului trecut, după ce a fost cercetat la rândul său în cadrul acestei investigaţii de lungă durată, arată The Guardian.

Însă procurorii susţin că soţia fostului “007” a conspirat cu avocaţi şi oameni de afaceri pentru a ascunde profiturile rezultate ca urmare a acestei tranzacţii imobiliare. Reşedinţa a fost transformată într-un complex de apartamente de lux după această tranzacţie, fiind considerată “suspectă” de către anchetatori.

Connery

Complexul construit pe proprietatea vândută de Sean Connery. Sursă foto: theguardian.com

Acuzaţiile îi vor fi comunicate lui Roquebrune în Bahamas, unde aceasta locuieşte în prezent alături de Connery, iar procesul va avea loc la o instanţă din Malaga, la o dată care urmează să fie stabilită.

Printre cei acuzați în acest dosar mai sunt și Julián Muñoz, fost primar în Marbella, și Juan Antonio Roca, fostul arhitect-șef al stațiunii, care sunt deja în închisoare pentru corupție.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE