Home Social Soţul consilierei lui Iohannis, pus şef la Spitalul Floreasca

Sorin Păun, soţul consilierei pe probleme de sănătate a preşedintelui Klaus Iohannis, Loreta Diana Păun, este noul director al spitalului Floreasca, anunţă Antena 3.

Păun a fost numită pe 1 iunie anul trecut consilier pe probleme de sănătate la Palatul Cotroceni. Înainte de a ocupa această funcţie, ea a fost manager al Institutului Naţional de Endocrinologie “C. I. Parhon”, în perioada 2006 – 2015.

Diana Loreta Paun

Sursa foto: easistent.ro

Până acum Sorin Păun a fost în funcţia de director medical al Spitalului Floreasca.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, l-a demis joi pe managerul unităţii medicale, Nicușor Louchi, pentru că secţia de mari arşi, inaugurată miercuri pentru a doua oară, tot nu e funcţională. Cadariu a efectuat o vizită inopinată la spital şi a descoperit că lucrurile cu care se lăudau cu o zi înainte cei de la Floreasca nu stau tocmai aşa.

Am venit să verific personal ceea ce se anunțase ieri. Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne ferește se întâmplă o nenorocire în București sau în țară, acest bloc nu funcționează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureștenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmații care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici și nu cred că acesta este scopul de a anunța triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiții pe care românii le fac din banii lor bani față de care suntem responsabili. Barocamera nu funcționează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituției, a afirmat ministrul.

O altă neregulă constatată joi de ministru la Spitalul Floreasca a fost aceea că personalul angajat al unității speciale de arși grav nu era la serviciu.

Am constatat că nici dintre cei care ar fi trebuit să fie astăzi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil (…) Cred că am avut multă răbdare și am așteptat până în aprilie. Eu am dat un termen. În decembrie, dădeam un termen de trei luni. Cred că este luna aprilie, luna a patra. Chiar cred că nu am forțat pe nimeni să facă imposibilul. Așa mi s-a spus atunci că în trei luni poate să fie rezolvată problema, spune Cadariu.

Episodul vine la doar o zi după ce conducerea spitalului anunţa cu surle şi trâmbiţe deschiderea deja celebrei secţii care zace nefolosită de atâta timp. Secția a costat 4 milioane de euro și a fost inaugurată pe 9 aprilie anul trecut şi apoi din nou închisă.

Scandalul a reizbucnit în contextul tragediei de la Colectiv, când peste 180 de tineri au suferit arsuri în urma incendiului din club.

Sectie Arsi

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE