Home Extern Stare de asediu în Tunisia. Oamenii care asigurau paza preşedintelui, ucişi în...

Sursa Foto: Twitter

Preşedintele Tunisiei a decretat, marţi seară, stare de asediu în capitala ţării, începând cu ora 21, până miercuri dimineaţă, la ora 5.

De altfel, pentru următoarele 30 de zile, şeful statului a proclamat stare de urgenţă în întreaga ţară, după ce o explozie a avut loc chiar la bordul unui autobuz al serviciilor de pază ale preşedintelui. Un purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale a spus că a fost vorba despre un “atentat”.

Cel puţin 12 oameni şi-au pierdut viaţa, iar alte 16 persoane au fost rănite.

Atacul a avut loc chiar în centrul oraşului Tunis, pe o arteră principală. Informaţiile vehiculate pe surse, în presa internaţională, arată că ar putea fi vorba despre o persoană kamikaze care s-ar fi aflat la bordul autobuzului. Informaţia nu a fost confirmată oficial. Marţi seară, preşedintele Tunisiei a ieşit într-o scurtă declaraţie de presă în care a anunţat doar că oraşul Tunis se află în următoarele ore.

Președintele Béji Caid Essebsi a mai declarat stare de urgență şi la începutul lunii iulie, în urma atacului jihadist în stațiunea balneară Sousse, când 38 turişti străini au fost ucişi. Măsura a fost ridicată la începutul lunii octombrie.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE