Home Extern Staţiunea din Europa unde primeşti banii înapoi, în caz de vreme rea

Sursa Foto: jesolospiagge.it

Ploile abundente din ultima perioadă au dat peste cap şi încasările din turism. În Italia, vremea rea i-a ţinut departe pe turişti de plajele unde anul trecut era aglomeraţie şi unde turiştii cheltuiau mulţi bani.

La mai puţin de oră distanţă de Veneţia, în Jesolo, pe coasta Adriaticii, administratori de resorturi s-au gândit să facă oferte pentru a-i încuraja pe vizitatori. Au introdus astfel un concept nou. În italiană se numeşte “abbronzati o rimborsati”, altfel spus, “obţine bronzul pe care ţi-l doreşti sau primeşte banii înapoi”. Sumele sunt rambursate dacă plouă între orele 11 şi 17.

Practic, dacă turiştii care se tem să meargă la plajă pentru că i-ar putea prinde ploaia, nu mai au acum şi grija că pierd banii pe care îi cheltuie. Mai mult, preţurile au fost adaptate, astfel încât au ajuns la un minimul ultimilor ani. 5 euro costă pachetul de acces pe plaja privată, unde turiştii au la dispoziţie nu doar marea, ci şi piscine, şezlong şi umbrelă.

Ofertele sunt valabile în două complexuri care administrează 51% din plajele din Jesolo. Patronii s-au văzut nevoiţi să stimuleze turismul, pentru a nu intra în colaps. Nu s-au confruntat cu o vreme atât de ploioasă niciodată în ultimii 20 de ani. La începutul lunii iunie au avut parte chiar şi de o tornadă, care a distrus o parte din plaje. Se estimează că dacă ar continua aşa, numărul turiştilor, în plin sezon, ar putea scădea cu aproape 20 la sută faţă de anii precedenţi, anunţă  La Nuova Venezia

Pentru a se baza pe un flux de turişti, au fost introduse şi reduceri pentru cei care fac rezervări online şi li se acordă acces în complexurile de lux, unde există şi cinema în aer liber. De altfel, sunt organizate petreceri sau excursii.

Oamenii de afaceri speră să câştige astfel din fluxul de turişti din apropiata Veneţie, unde, în fiecare an, ajung 20 de milioane de vizitatori.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE