Home Lifestyle Studenta care a devenit milionară dintr-o greşeală. Cum a cheltuit banii, înainte...

Sursa Foto: Supplied via Daily Mail

O studentă milionară din Sydney, Australia, a fost arestată pentru că a s-a folosit de banii care i-au intrat, dintr-o greşeală, în conturi. Christine Jiaxin Lee are 21 de ani, iar povestea ei face înconjurul lumii.

Tânăra a fost prinsă pe aeroport, tocmai când voia să se întoarcă acasă, în Malaezia. Ancheta a scos la iveală că, în 2012, o bancă i-a virat în cont nu mai puţin de 4,653,333 milioane de dolari. Banii nu i se cuveneau, dar tânăra a profitat de ceea ce i-a oferit destinul.

Ea a avut acces la bani începând cu anul 2014, după ce a împlinit vârsta majoratului, pentru că aşa au fost condiţiile impuse de către mama ei, când i-a deschis contul bancar. Atunci, fata a aflat că este milionară. Trăia deja în Sydney, unde era studentă la inginerie chimică, iar din acel moment viaţa ei s-a schimbat complet.

Christine_Jiaxin_Lee

Sursa foto: Facebook via Daily Mail

Christine Jiaxin Lee şi-a închiriat un penthouse, dintr-o zonă rezidenţială din Sydney, cu vedere la Harbour Bridge. Doar pentru acel apartament plătea săptămânal în jur de 800 de dolari. Avea la dispoziţie două dormitoare, două băi luxoase, o bucătărie, un living extrem de generos şi o terasă cu o vedere splendidă.

În total, în ultimul an, a cheltuit 3,3 milioane de dolari din banii care i-au fost viraţi din greşeală, au stabilit anchetatorii.

Christine_Jiaxin_Lee apartament sydney

Sursa foto: Domain.com.au via Daily Mail

Însă, anchetatorii au descoperit că făcuse şi o altă pasiune. A descoperit că iubeşte genţile de lux, de la firme celebre, pentru care plătise câteva sute de mii de dolari. Chiar şi judecătorul a remarcat, în sala de şedinţă, că tânăra nu a avut limită când şi-a cumpărat accesorile de lux.

Avocatul tinerei a încercat să-i convingă pe magistraţi că tânăra studentă nu a încălcat legea, pentru că ea nu a furat banii, doar s-a bucurat de ei şi, până la urmă, ar fi visul oricărui om, acela de a deveni milionar peste noapte. Apărarea a recunoscut că tânăra datorează banii băncii care a făcut viramentul greşit în contul ei, dar a cerut să nu fie pusă sub acuzare pentru fapte penale grave precum obţinere de avantaje financiare prin înşelătorie sau asociere conştientă la activităţi infracţionale.

studenta milionara din greseala

Sursa foto: Facebook via Daily Mail

Iubitul studentei, un tânăr de origine malaeziană, a încercat să o ajute pe Christine şi a plătit cauţiunea de 1000 de dolari, pentru a fi eliberată. Însă, acesta nu a putut oferi un alt document decât cartea de identitate emisă în Malaezia, astfel că anchetatorii nu au putut să îi verifice cu exactitate identitatea şi să accepte ca tânăra să îi fie încredinţată, sub regulile eliberării pe cauţiune.

Iubitul a declarat în faţa instanţei că nu avea cunoştinţă de milioanele de euro din contul Christinei şi a aflat abia când aceasta l-a sunat din arest, pentru a-i cere ajutorul. A mărturisit că a rămas surprins să afle despre ce sumă uriaşă este vorba.

Atât iubitul, cât şi mama tinerei au încercat să îşi păstreze identitatea protejată în faţa presei, astfel că atunci când au ieşit de la tribunal au purtat pe faţă măşti chirurgicale.

iubitul christinei

Sursa foto: Dean Sewell, Daily Mail Australia

Christine va fi judecată şi va afla dacă îşi va petrece următorii ani în închisoare. Pentru moment, ea şi-a îngheţat ultimul an de facultate şi încearcă să-şi construiască apărarea.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE