Home Lifestyle Studiu: Blondele sunt mai inteligente decât celelalte femei

blondele

Mitul că blondele ar fi mai puţin inteligente decât celelalte femei cu părul de alte culori nu se bazează pe nimic. Dimpotrivă: coeficientul lor de inteligenţă (IQ) ar fi peste medie – cel puţin aşa arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea de Stat Ohio (Statele Unite), relatează luni passionsante.be, citat de Agerpres.

Ei au analizat o bancă de date ce cuprinde profilurile a câtorva mii de femei, reprezentative pentru populaţia americană, care au dat un test de competenţe lexicale, matematice, de logică, cu alte cuvinte probele clasice pentru determinarea IQ-ului.

Rezultatul a fost că blondele au fost primele, cu o medie de 103,2, urmate de şatene (102,7), roşcate (101,2) şi brunete (100,5).

Autorii precizează însă că diferenţele sunt foarte mici şi că toate culorile de păr sunt egale în ceea ce priveşte IQ-ul.

Concluzia cercetătorilor americani este, drept urmare, că “Stereotipul blondei proaste este un mit”.

Dincolo de acest lucru, cercetătorii menţionează că aspectul joacă un important rol economic şi că prejudecata blondei nu prea inteligente îi poate influenţa pe unii angajatori, încheie passionsante.be, potrivit Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE