Home Ştirile zilei Sub presiunea străzii, Iohannis bagă pădurile în CSAT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că subiectul tăierilor ilegale de copaci va fi discutat în ședința următoare a CSAT.

“Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați”, a scris Iohannis pe Facebook.

Câteva mii de oameni, în cea mai mare parte tineri, participă sâmbătă în Capitală la un miting de protest față de tăierile ilegale de copaci din păduri. Manifestanții s-au adunat în jurul oreo 16:00 în Parcul Herăstrău, la intrarea Cherles de Gaulles. După câteva zeci de minute, oamenii au pornit în marș către Palatul Victoria, iar de acolo spre Palatul Cotroceni și Palatul Parlamentului.

Protestatarii sunt supărați și pe Klaus Iohannis, despre care spun că “a întors în Parlament legea care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie”. Scandalul a izbucnit după apariția unei investigații a Environmental Investigation Agency (EIA). Reprezentanții agenției s-au dat drept investitori străini și au luat legătura cu oficialii români și austrieci ai companiei Schweighofer. Ei au promis, în timpul discuțiilor, că vot tăia mai mult lemn decât este permis conform contractului cu asociația de proprietari și au cerut companiei austriece asigurări că lemnul obținut ilegal va fi cumpărat. Oficialii Schweighofer au confirmat că vor cumpăra lemnul, ba, mai mult, vor acorda și bonus pentru cantități suplimentare.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE