Home Extern Surori condamnate la viol pentru că fratele lor a avut o aventură

Sursa Foto: Amnesty International

Un consiliu sătesc a decis ca două tinere să fie violate în grup, în mod repetat, pentru că fratele lor a fugit cu o femeie măritată, dintr-o castă superioară. Se întâmplă în 2015, în districtul Baghpat, în Uttar Pradesh, India.

Una dintre tinere, în vârstă de 23 de ani, a cerut protecție Curții Supreme din India, în vreme ce cazul a avut un puternic impact emoțional. Zeci de mii de oameni au semnat o petiție prin care cer autorităților locale să intervină și să pună capăt acestei situații incredibile în secolul XXI.

Cele două surori și familia lor au fost nevoite să fugă la Dehli pentru a scăpa de pedeapsa inumană, potrivit Amnesty International. Ulterior, casa lor a fost devastată de membrii castei superioare.

Fratele de la care a pornit tot scandalul, identificat sub numele Ravi, s-a îndrăgostit de o femeie din casta superioară Jat. Asta în condițiile în care familia lui face parte dintr-o castă considerată la baza societății, Dalit.

Cei doi tineri s-au cunoscut și s-au îndrăgostit în urmă cu ceva vreme. În februarie, fata a fost măritată însă forțat de familie cu un alt bărbat din casta sa. La o lună după nuntă însă, fata nu a mai suportat căsătoria de convenință și a decis să fugă cu băiatul pe care îl iubea.

A fost nevoită să se întoarcă acasă, la presiunile familiei și ale poliției, care se temea de izbucnirea unui război în toată legea.

În India, oamenii se nasc într-o anumită castă, iar normele sociale dictează cum pot interacționa unul cu celălalt. Deși discriminarea bazată pe caste este interzisă încă din 1950, prin Constituție, această regulă nu este respectată în toate comunitățile.

O petiție a Amnesty International, pe care o găsiți AICI spune drama familiei celor două fete condamate la viol și cere anularea deciziei consiliului sătesc, format exclusiv din bărbați, membri ai castei superioare.

La acest moment, numărul semnăturilor se apropie de 100.000, Amnesty International afirmând că va cere intervenția imediată a autorităților.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE