Home Extern Surpriza anului 2016. Omul care are jobul cel mai bine plătit din...

Sursa Foto: Wikipedia.org

După doar câteva luni după ce a fost numit în funcţie, Sundar Pichai are jobul cel mai bine plătit din lume. Este vorba despre americanul cu origini indiene, care este CEO Google din august 2015. În luna februarie a acestui an, firma mamă Alphabet Inc l-a recompensat cu acțiuni restricționate în valoare de 199 milioane de dolari, transmit Bloomberg și Reuters, conform AGERPRES.

Şeful Google a devenit unul dintre cei mai bine plătiți directori generali ai unei companii listate la bursă.

Acesta a primit 273.328 acțiuni Google din clasa C. În aceeași zi, Pichai a vândut 375 acțiuni comune din clasa A, la prețul de 786,28 dolari per titlu, și 3.625 acțiuni din clasa C la prețul de 768,84 dolari per titlu.

sundar pichai sef google

Sursa foto: Captură Youtube

Google şi holdingul Alpjabet Inc, cea mai mai valoroasă companie americană

Google face parte din holdingului Alphabet Inc. Motorul de căutare aduce cele mai mari venituri pentru uriaşa companie. Din holding mai fac parte şi YouTube, Gmail și Android.

La 1 februarie, Alphabet a detronat Apple Inc de pe poziția de cea mai valoroasă companie americană, după ce producătorul telefoanelor iPhone a fost lider în ultimii patru ani.

Titlurile Alphabet au crescut cu 6%, după publicarea unor rezultate trimestriale peste așteptări, astfel că valoarea combinată a acțiunilor Alphabet a ajuns la 554 miliarde de dolari, comparativ cu 534 miliarde de dolari în cazul Apple.

Acțiunile Alphabet au înregistrat o creștere puternică în ultimul an, grație creșterii vânzărilor de publicitate pe dispozitivele mobile, în timp ce acțiunile Apple au scăzut, ca urmare a reducerii livrărilor de telefoane iPhone, în special pe piața din China, dar și a lipsei altui produs vedetă.

sursa: Agerpres

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE