Home Extern Suspecți de terorism, prinși în Ungaria. Reţinerile umflă scandalul

Sursa Foto: MTI via Budapest Business Journal

Doi migranți suspectați pentru legături cu organizații teroriste islamice au fost arestați în Ungaria. Potrivit autorităților din țara vecină cei doi ar fi luat parte și la violențele provocate de refugiați la la punctul de trecere a frontierei de la Roszke, la frontiera cu Serbia.

Forţele de ordine i-au arestat pe cei doi bărbaţi împreună cu alţi şapte migranţi la Gelse, în zona Zala, după ce au coborât dintr-un tren.

Purtătoarea de cuvânt a poliției naționale, Viktoria Csiszer-Kovacs, a declarat că sunt anchetați opt migranți, relatează AGERPRES.

Ea a precizat că, ținând cont de faptul că ancheta este în curs de desfășurare, nu poate oferi informații suplimentare și a refuzat să confirme informația potrivit căreia printre cei arestați se află migranți care ar fi luat parte la incidentele violente de la Roszke.
Ea a refuzat să confirme informaţia potrivit căreia printre persoanele arestate s-ar afla migranţi care ar fi fost implicaţi în “incidentul” de la Roszke.
Săptămâna aceasta, Ungaria a avut de a face cu un nou număr record de refugiați care au întrat în țară. 10.046 de migranți au intrat miercuri în țara vecină, în mare lor majoritate venind din Croația.
Această cifră bate precedentul record de 9.380 de migranți intrați în țară care a fost înregistrat la 14 septembrie, în preziua închiderii de către Budapesta a frontierei cu Serbia, pe unde tranzitau majoritatea refugiaților.
Între timp, Ungaria continuă să se înconjoare de garduri. Autoritățile maghiare au început instalarea unui gard de sârmă ghimpată și la frontiera cu Slovenia.

Polițiști și militari lucrează la instalarea gardului la punctul de frontieră Tornyiszentmiklos-Pince, la intersecția între autostrăzile M70 din Ungaria și A5 din Slovenia, dar și la un punct de trecere construit pe un drum vechi, la câteva sute de metri de autostradă.

Au fost instalate porți de oțel mobile, iar soldații întind trei garduri paralele de sârmă ghimpată de-a lungul zonelor verzi.

Ungaria a încheiat deja lucrările la gardul cu Serbia şi le-a început pe cele de la frontiera cu România şi Croaţia. Gardul de la granița Ungariei cu România ar urma să fie lung de 70 de kilometri.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE