Home Economic Telefoanele mobile cu baterie inteligentă, aproape de lansare. Au autonomie de o...

Era telefoanelor inteligente intră într-o nouă etapă. Aceea în care bateriile ar putea avea autonomie nu doar pentru o zi, cum rezistă acum cele mai multe dintre ele, ci chiar de o săptămână. După ani de cercetări și încercări de inovație, o campanie britanică pare a fi aproape de a lansa, împreună cu un producător de telefoane, prima baterie cu hidrogen.

Presa din Marea Britanie scrie că firma Intelligent Energy a semnat pentru o colaborare cu o mare companie de smartphone. Numele este ținut la secret, însă, în piață se vehiculează că este vorba despre Apple, care ar pregăti astfel revoluția Iphone.

baterie iphone celula

Sursa foto: iFixit via Mirror.co.uk

Bateriile cu celule energetice sunt în teste de mai multă vreme. Acestea sunt gândite după un sistem asemănător cu bateriile mașinilor electronice. Practic, transformă hidrogenul și oxigenul în electricitate.

Compania care va scoate pe piață telefoane cu noua baterie va trebui să facă și mici modificări la design. Pentru bateriile cu celule energetice este nevoie de mai multe găuri pentru ventilație.

baterie iphone hidrogen iFixit

Sursa foto: iFixit via Mirror.co.uk

Ideea bateriilor cu hidrogen nu este nouă. Această tehnologie a fost deja utilizată în bateriile externe. Până acum, cel mai mare dezavantaj a fost acea că trebuie înlocuite mai des celulele energetice care oferă o autonomie cu mult mai mare decât în cazul clasicelor Li-ion.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE