Logo nou twitterTermeni generali

Accesarea siteului de internet www.reteauadestiri.ro, numit generic în continuare “site” și continuarea utilizării acestui site ori a oricărei părţi din el presupune acordul dumneavoastră cu termenii și condițiile exprimate mai jos.

Termenii şi condiţiile pot fi modificate în orice moment de către administratorul site-ului, denumit în continuare “Administrator”, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite în continuare “Utilizatori”.

Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii şi condiţiile pentru utilizarea serviciilor pentru a le putea consulta în orice moment.

Conținutul siteului

Continutul si design-ul www.reteauadestiri.ro sunt protejate prin legislația privind drepturile de autor si drepturile conexe.

Conținutul www.reteauadestiri.ro poate fi folosit doar pentru uzul personal, fără scop comercial. Utilizatorul nu are dreptul de a copia, stoca, modifica sau transfera conținutul siteului fără acordul prealabil şi scris al www.reteauadestiri.ro

Sunt interzise modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea în orice mod sau formă, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea continutului, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea www.reteauadestiri.ro

Preluarea de informaţii de către alte site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: “Consiliul de Onoare consideră că preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de «revistă a presei» susţinut de paginile de internet în cauză.  În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei”

Sursa va fi citată cu link activ către articolul postat pe www.reteauadestiri.ro, link situat în primul paragraf.

Agregatoarele pot prelua primul paragraf al știrii, la finalul căruia vor face trimitere, cu link activ către articolul sursă, prin formulări precum “Citește mai mult pe Rețeaua de știri” sau altele asemănătoare.

În cazurile în care conținutul Site-ului este preluat de la alți producători/emitenți de conținut în format text, imagine, grafică, secvente video, etc, preluarea se va face cu respectarea legilor în vigoare. Responsabilitatea conținutului aparține în totalitate acestora.

Administratorul site-ului este exonerat de orice răspundere privind materialele, datele și informațiile, dar fără a se limita la acestea, preluate de la orice surse oficiale, inclusiv cele care au fost publicate avand scopul si caracterul de “comunicate de presă”.

Informațiile, datele, materialele postate pe site au doar un caracter informativ, iar administratorul site-ului nu poate fi tras la raspundere în niciun caz și în niciun mod pentru veridicitatea si validitatea conținutului site-ului sau pentru orice efect juridic decurgând din utilizarea acestuia.

Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele exprimate în prezentul document pot fi transmise la adresa redactie@reteauadestiri.ro.

În cazul în care considerați că o anumită parte a conținutului aflat pe www.reteauadestiri.ro vă încalcă drepturile personale, ne puteți trimite un drept la replică la adresa redactie@reteauadestiri.ro, pe care îl vom publica în condițiile legii.

De asemenea, în cazul în care considerați că o parte a conținutului siteului că încalcă dreptul de proprietate intelectuală, vă rugăm să ne comunicați acest lucru la adresa redactie@reteauadestiri.ro pentru a putea lua măsurile legale care se impun.

Responsabilități

Utilizatorul este singurul responsabil de modul în care accesează, utilizează și exploatează conținutul siteului.

Utilizatorul este obligat de a păstra un limbaj decent în comentariile articolelor publicate pe site. www.reteauadestiri.ro își rezervă dreptul de a îndepărta sau a edita, într-un mod care să nu schimbe sensul comentariului, exprimările care pot aduce prejudicii site-ului sau terților. Nu sunt permise exprimările triviale, atacurile la persoană, xenofobia, discriminările de orice fel, instigarea la violență și alte fapte care pot fi considerate antisociale.

Respectarea drepturilor privind confidențialitatea

Reteauadestiri.ro respectă în totalitate prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, cunoscut generic drept GDPR, intrat în vigoare la 25 mai 2018. Pentru mai multe detalii privind acest subiect, vă invităm să citiți Politica de confidențialitate.