Home Extern Teroriștii implicați în atentatele din Paris plănuiau să atace și centrul financiar...

Atentatele din Franța ar fi trebuit să continue și după 13 noiembrie. Este una din concluziile anchetei derulate de procurorii francezi care afirmă că teroriștii plănuiau un atac asupra cartierului de afaceri parizian La Defense.

Abdelhamid Abaaoud, organizatorul atacurilor, și unul dintre complicii săi planificaseră să se detoneze, în următoarele zile, în cartierul financiar parizian.

Elemente în legătură cu care nu pot şi nu vreau să fiu mai precis, care au apărut abia pe 19 noiembrie, sugerează că Abaaoud şi bărbatul găsit lângă el în apartament aveau un plan de atentat care consta în a se detona miercuri sau joi în La Défense, a declarat procurorul François Molins.

Ambii teroriști au fost, de asemenea, implicaţi în atacurile care au avut loc asupra teraselor din Paris pe 13 noiembrie.

Incredibil este însă faptul că Abdelhamid Abaaoud, a revenit la locul atentaatelor chiar în timp ce poliția era acolo.  După care s-a plimbat nestingherit pe străzile Parisului, arată jurnaliștii de la Le Figaro.

Abdelhamid Abaaoud a fost ucis miercuri, pe 18 noiembrie, într-un asalt al forţelor de poliţie asupra unui apartament din Saint-Denis, la nord de Paris.

Alte două persoane au fost ucise în timpul acestei intervenţii,Hasna Ait Boulahcen, în vârstă de 26 de ani, şi cel care ar fi trebui să atace împreună cu Abaaoud centrul financiar parizian.

Între timp, poliția franceză caută un nou suspect care ar fi fost implicat în atacurile de la Paris. Este vorba de un imam în vârstă de 69 de ani, Olivier Corel. Imamul ar fi fost apropiat de Fabien Clain, un francez convertit la islam, a cărui voce a fost identificată de către detectivi în mesajul de revendicare a atacurilor de la Paris de către Statul Islamic, spun autoritățile franceze.

În paralel continua căutarea lui Salah Abdeslam, care a ajuns la Bruxelles, de la Paris, la câteva ore după atacuri.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE