Home Eveniment Tinere infectate cu HIV, obligate să se prostitueze în România şi Marea...

obligata sa se prostitueze, hiv

Cinci persoane au fost săltate vineri de mascaţi şi duse la audieri, fiind acuzate că au obligat să se prostitueze mai multe fete infectate cu virusul HIV.

Cei cinci suspecţi, între care există relaţii de rudenie, sunt acuzaţi de trafic de persoane şi trafic de minori. Aceştia ar fi racolat tinere dependente de consumul de substanţe stupefiane, cu o situaţie materială precară, provenite din familii dezorganizate, cu venituri modeste, din București şi din judeţele limitrofe, spun poliţiştii.

Cei în cauză ar fi obligat victimele să practice prostituţia la stradă, banii obţinuţi fiind însuşiţi în totalitate de aceştia. Pentru a supraveghea mai ușor activitatea de prostituție, membrii grupării ar fi cazat victimele la domiciliile lor.

Pe fondul consumului de droguri de mare risc, prin injectare intravenoasă  a acestora, precum şi ca urmare a întreţinerii repetate de relaţii sexuale, o parte dintre tinerele identificate ca fiind exploatate de gruparea infracţională ar fi dobândit virusul HIV, precum şi diferite forme de hepatită. În ciuda faptului că membrii grupării infracţionale ar fi avut cunoştinţă că tinerele aveau probleme grave de sănătate, aceștia ar fi continuat exploatarea sexuală a victimelor, atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul Marii Britanii, în oraşul Londra, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Cei cinci au fost duşi la sediul DIICOT pentru audieri. La anchetă au participat şi poliţişti din Marea Britanie.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE