Home Politică Tinerii din PSD sunt rebeli. Vor educație sexuală “serioasă” în şcoli

Tineretul Social Democrat cere educație sexuală “adevărată” în școlile românești. Prin vocea deputatului Mihai Sturzu, tinerii din PSD spun că ideea abstinenței până la căsătorie nu poate fi eficientă.

Există nenumărate statistici, în nenumărate țări, care arată că sarcinile în rândul minorelor și alte fenomene nedorite sunt prevenite prin educație sexuală. Tentativa de a le interzice tinerilor să facă sex este ineficientă.

Stânga, așa cum o înțelegem noi, respectă valorile spirituale și morala, inclusiv opțiunea ortodocșilor practicanți, și nu numai a lor, pentru abstinență în afara căsătoriei, însă credem că o astfel de opțiune nu poate fi generalizată în momentul de față în societatea românească. Cei care militează pentru ea ar trebui să reflecteze dacă nu cumva astfel de deziderate nu îi îndepărtează pe tineri de ei, mai degrabă decât să îi apropie. – afirmă Mihai Sturzu, liderul Tineretului Social Democrat.

Așa că, spun cei din TSD, învățământul românesc ar trebui chiar să facă educație sexuală. Abstinența nu e o metodă de contracepție, spun tinerii social-democrați.

Educația sexuală nu este contrariul abstinenței, ba chiar, în anumite situații, preceptele ei consideră abstinența o opțiune validă. Nu cred că educația sexuală îndepărtează tinerii de valorile spirituale, dar în schimb, sunt sigur că ea ar rezolva o bună parte din problemele specifice ale acelorași tineri. – mai spune Mihai Sturzu.

Reacția lupilor tineri din PSD vine ca răspuns la propunerea consilierului Ministrului Educației, Romeo-Nicu Moșoiu, care promovează abstinența sexuală a tinerilor, ca soluție pentru probleme ca aceea a mamelor minore.

Concluzia noastră, susținută de datele științifice actuale, este că elevii, copiii noștri, trebuie educați spre înfrânarea trupească și amânarea relației intime până la vremea căsătoriei. – se arăta într-o scrisoare trimisă de mai multe ONG-uri, miniștrilor Sănătății și Educației.

Între timp, Romeo-Nicu Moșoiu și-a dat demisia din funcția de președinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie, una din semnatarele scrisorii privind propunerea de abstinenţă sexualaa tinerilor.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE