Home Social Toţi copiii de sub doi ani din Argeş vor fi consultaţi după...

bacterie

Direcția de Sănătate Publică Argeș le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din județ să-i consulte pe toți pacienții cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internați în ultimele zile cu o infecție a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate, scrie Agerpres.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Mihail Oprescu.

S-a luat decizia ca medicii de familie să consulte copiii și la primele semne de boală, dacă medicul nu a ajuns să-i consulte la domiciliu, să se prezinte la medicul de familie sau la medicul specialist, ca să descoperim boala cât mai repede, a anunțat șefa DSP Argeș, Octavia Honţaru, care a precizat că în județ sunt aproximativ șase mii de copii cu vârsta sub doi ani.

Conform datelor DSP Argeș, până în prezent s-au înregistrat în județ 12 cazuri de îmbolnăviri, în localități aflate la mare distanță unele de altele. Este vorba despre municipiile Pitești și Câmpulung Muscel, orașele Topoloveni și Ștefănești și comunele Țițești, Negrași, Mărăcineni și Poiana Lacului.

Cauza îmbolnăvirilor este încă neclară. Cert este doar că apa potabilă a fost exclusă dintre posibilele cauze. Se conturează ipoteza ca de vină să fi fost laptele praf, având în vedere că toţi copiii afectaţi de bacterie consumaseră aceeaşi marcă.

Zece dintre copii la care a fost identificată bacteria Escherichia coli se află miercuri după-amiază internați la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Capitală, toți prezentând sindrom hemolitic-uremic. În cursul dimineţii, trei dintre ei erau în stare gravă, fiind dializați în permanență, potrivit Agerpres.

Nouă dintre ei provin din judeţul Argeş, iar cel de-al zecelea a fost adus de la Craiova. La acelaşi spital a fost tratat şi un copil din Bucureşti, acesta fiind însă externat după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit.

Un alt copil a murit în urma complicațiilor date de infecția produsă de bacterie.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE