Home Extern Tragedia lui Aylan s-a repetat. Doi copii au fost aduşi morţi la...

Criza refugiaţilor este departe de a se sfârşi. După ce o fotografia cu Aylan, băieţelul de trei ani adus de valuri la ţărm, a făcut înconjurul lumii, iar autorităţile au promis că se vor implica altfel în această uriaşă criză, valurile Mediteranei au adus la ţărm, în Grecia, trupurile fără viaţă a altor doi copii.

Pe plaja unui hotel din Kos a fost găsit cadavrul unui băieţel care nu părea să fi ajuns la vârsta de un an. Era îmbrăcat în pantaloni verzi şi tricou alb şi, cel mai probabil, era mort de câteva zile bune.

În acelaşi loc, câteva ore mai târziu, apele au mai adus la ţărm şi un alt cadavru. Era tot un băieţel, care părea să fi avut între trei şi cinci ani, scrie publicaţia Kathimerini.

Cel mai probabil, soarta lor a fost aceeaşi ca a celorlaţi refugiaţi care şi-au pierdut viaţa încercând să ajungă în Europa modernă, fugind in calea unui război fără sfârşit în ţara lor de origine.

În drumul spre o viaţă nouă, destinele lor ajung în mâna unor traficanţi de vieţi care, de multe ori în schimbul unor mari sume de bani, îi urcă pe ambarcaţiuni supraaglomerate şi ajung să se răstoarne.

În urmă cu doar o lună, imaginile cu Aylan Kurdi, băieţelul sirian în vârstă de trei ani, mort odată cu mama şi cu fratele lui mai mare cu doi ani, Galip, făceau înconjurul lumii.

Citeşte aici povestea lor: Simbolul crud al crizei omenirii! Băieţelul adus de valuri avea o poveste copleşitoare

Se bănuieşte că numărul morţilor în rândul refugiaţilor a depăşit 3.000, de la începutul acestui an. Cei mai mulţi au sfârşit în apele Mediteranei.

Până acum, în acest an, aproximativ 630.000 de migranţi au reuşit să intre în Europa. Cei mai mulţi au ajuns la destinaţiilor lor, în ţări din Occident şi din nordul bătrânului continent.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE