Home Politică Traian Băsescu, noi afirmații extreme: Mai bine xenofob decât prost

traian basescu

Fostul președinte Traian Băsescu vine cu noi afirmații grave la adresa imigranților care au împânzit Europa. Traian Băsescu a arătat că țara noastră nu e capabilă să facă față unei astfel de provocări și e mai bine ca imigranții să fie respinși chiar cu riscul de a fi acuzați de xenofobie.

Printre ei sunt accente extremiste care îi duc să se certe, punându-şi bombe unii la alţii, nu cum facem noi, ne certăm unii cu alţii. Cred că e un risc de securitate şi de incapacitate de integrare reală. Noi nu am reuşit să integrăm romii hai să o spunem cinstit – şi integrăm acum mii de oameni care au altă credinţă decât noi. Mi-e dificil să cred. S-ar putea CNCD-ul ăsta să constate că securitatea naţională e xenofobie, dar prefer să fiu acuzat de xenofobie decât de prostie, a spus fostul preşedinte

Fostul șef al statului a declarat că refugiații nu vor putea fi integrați niciodată în societatea europeană.

Cu marea poveste a emigranților, văd ca unii încep să mă acuze şi de xenobofie. Eu spun un singur lucru: acest val reprezintă un risc. Nu toţi sunt terorişti, dar printre ei sunt şi terorişti, nu toţi sunt oameni de proastă calitate, dar printre ei sunt şi aşa. Şi cine crede că integrează musulmani care trăiesc în atmosfera din statele arabe se înşală. Credeţi-mă, 12 ani am cărat ţiţei din porturi arabe. nd venea ora de rugăciune, acolo se opreau şi nu mai mişcai nimic. Nu spun că e un lucru rău, dar spun că amprenta culturală e atat de puternică, încât cine crede că integrează mase mari de musulmani, că îi trece la creştinism, se înşală. Iar integrarea nu însemnă doar să le dai de muncă, ci şi un proces de suportabilitate culturală, a explicat fostul șef al statului la Digi24

Traian Băsescu a mai intrat în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce a afirmat, la începutul lunii iulie, că nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară şi că acest lucru reprezintă un risc la securitatea naţională.

Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste care dacă n-ar fi tragică ar fi comică. În momentul în care islamismul se extinde către Balcani, prim-ministrul nostru hotărăşte să aprobe construcţia celei mai mari moschei din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate pentru 6.000 de studenţi. Nu există risc mai mare de securitate naţională decât să aduci studenţi musulmani în România şi de aici să-i şi exporţi prin Europa. Cred că astfel de decizii sunt cel puţin nesăbuite, dacă nu antinaţionale, declara, pe 5 iulie, fostul preşedinte.

Câteva zile mai târziu, într-o postare pe Facebook, Băsescu aduce în discuție posibilitatea unui atac terorist în sistemul de transport în comun din Capitală.

Probabil nu reuşiţi să vă imaginaţi o staţie de metrou din Bucureşti în care, la ore de vîrf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah. Sau poate inteligenţa nu va ajută să vă imaginaţi tineri romîni (sic!) eşuaţi în viaţă convertiţi la islamism şi trimişi în tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan şi reveniţi în Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic, scria Băsescu pe 9 iulie. 

Cu aceeaşi ocazie, Băsescu l-a atacat dur pe șeful Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, cel care a dezvăluit că fostul președinte a fost de acord cu construirea unei moschei, în timpul unor vizite oficiale în Turcia.

Muftiule, am o sugestie si pentru tine: ciocul mic, pentru că aici nu este vorba despre minorităţi. Ştii cumva de visul teroriştilor de la Statul Islamic de a se extinde în Balcani si Europa Centrală? Erdogan să propovăduiască islamismul în Turcia, nu într-o ţară creştin-ortodoxă, afirma fostul președinte.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE