Home Ştirile zilei Traian Băsescu nu va fi audiat în dosarul Mită de la Bercea

B1 TV

Tribunalul Constanţa a respins luni cererea de audiere a lui Traian Băsescu în dosarul în care fratele său este acuzat că ar fi luat mită de la familia lui Bercea Mondial pentru a obţine pentru acesta o pedeapsă mai blândă.

Audierea fusese cerută de apărare, în condiţiile în care numele fostului preşedinte a apărut de mai multe ori în timpul procesului. Pe de o parte, membrii familiei lui Bercea Mondial au susţinut că Mircea Băsescu le-ar fi precizat că o parte din bani ar fi ajuns la fratele său.

De asemenea, inmtermediarul mitei, Marian Căpăţână, a vorbit despre o posibilă implicare a lui Traian Băsescu în scandal.

“L-am sunat pe Onaca sa-i spun ca Mircea Basescu se lauda ca din suma de 600.000 de euro pe care a primit-o de la familia Anghel jumatate din bani ar fi ajuns la Traian Basescu. Onaca a spus ca-l va informa pe Traian Basescu despre aceasta situatie. Sunt sigur ca i-a spus si sunt convins ca Traian Basescu l-a invatat pe Mircea Basescu sa faca acest flagrant”, a afirmat Marian Căpăţână la termenul anterior al procesului.

Instanţa a refuzat de asemenea audierea fostului consilier prezidenţial Dorel Onaca.

Iată cele mai importante decizii ale instanţei:

-Admite audierea în calitate de martori a numiţilor Băsescu Doiniţa ,Băsescu Dragoş şi Băsescu Raluca ,întrucât aceştia ar putea oferi informaţii cu privire la împrejurări în legătură cu faptele deduse judecăţii ;
-Admite emiterea adresei către Direcţia Naţională Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova-pentru a comunica dacă s-au formulat denunţuri de către inculpatul Anghel Florin,în cursul lunii martie 2015, care este stadiul cercetărilor şi în ce măsură a facilitat acesta identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanele denunţate ; în caz afirmativ , a se înainta copii ale denunţurilor formulate , dacă prin aceasta nu se prejudiciază ancheta penală .
– admite înscrisurile în circumstanţiere ,pentru inculpata Anghel Fănica(certificatele de naştere ale copiilor minori) şi constată administrată proba ,la termenul din 21.04.2015,prin depunerea acestora.

În baza art.100 alin.4 Cod procedură penală,respinge următoarele probe solicitate de inculpaţi:
– audierea ca martor a numitului „Gore”,şoferul martorului Căpăţână Marian;
– audierea ca martor a numitului Băsescu Traian;
– audierea ca martor a numitului Onaca Dorel;
– identificarea şi audierea persoanei care a realizat, în apartamentul situat în municipiul Constanţa, numărarea banilor remişi părţii civile Mircea Băsescu şi martorului Căpăţână Marian ;
– audierea /vizionarea în şedinţă publică a tuturor înregistrărilor audio şi audio- video ,realizate de inculpatul Anghel Florin ,cu telefonul mobil sau alte dispozitive artizanale de înregistrare şi puse la dispoziţia organelor de urmărire penală ;
– conducerea în teren a inculpatului Anghel Florin şi reconstituirea împrejurărilor care au precedat şi au determinat faptele de şantaj , presupus comise;
– emiterea unei adrese către Portul Constanţa ,pentru a înainta instanţei documentele -extrase de pe registrul de intrări din perioada ianuarie 2011 -mai 2014 -care atestă prezenţa în port a membrilor familiei Anghel şi a martorului Căpăţână Marian;
– emiterea unei adrese către Direcţia Naţională Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova-pentru a înainta înregistrările audio-video ridicate de la domiciliul inculpatului Anghel Florin, la datele de 17.03.2015 şi 27.03.2015 .

Prorogă pronunţarea cu privire la:

– vizualizarea imaginilor video şi audierea înregistrărilor audio efectuate cu ocazia realizării flagrantului din data de 29.05.2014, la vizionarea înregistrării din data de 26.03.2014 , la percheziţia informatică asupra telefonului mobil al părţii civile şi la vizionarea înregistrării efectuate de inculpatul Anghel Florin în timpul unei discuţii cu martorul Căpăţână Marian.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE