Home Politică Traian Băsescu, rugăminte către Ponta: Trădează-mă!

Fostul președinte Traian Băsescu îl roagă pe premierul Victor Ponta să demisioneze de la șefia Guvernului. Rugămintea a venit în contextul în care prim-ministrul a declarat că nu demisionează din cauză că ar trăda electoratul.

Ponta, te rog, trădează-mă !!!!!
Rămîn consecvent ideii că acuzaţia de conflict de interese nu este justificată, dar participarea la fals şi spălare de bani în relaţia cu Dan Şova în afacerea Rovinari – Turceni pare a fi temeinic documentată de procurori şi numai un judecător poate decide definitiv, indiferent ce eforturi mediatice s-ar face pentru a-l spăla pe Ponta cu anticipaţie de mîzga groasă a minciunii.
Mincinosul naţional încearcă să ne convingă că, dacă ar demisiona, ar trăda electoratul.
Bietul mitoman a ajuns să creadă şi vrea să convingă o lume întreagă că el a fost ales de popor – 
 a scris Traian Băsescu pe Facebook

În aceeași postare, fostul șef al statului îi aduce aminte lui Victor Ponta că el a fost cel care l-a propus ca premier, deci singurul trădat ar fi Traian Băsescu.

Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru funcţia de PM respectând principiul constituţional că o alianţă care a câştigat alegerile cu 68% poate propune premierul.
Acum nici măcar alianţa USL care a câştigat alegerile nu mai există, deci tu cam vii de nicăieri la Palatul Victoria. Nu îndrăzni să mai vorbeşti de legitimitate cînd alianţa, dar şi înţelegerea politică ce te-a propulsat au dispărut.
Între timp, ai devenit şi singurul PM din Europa urmărit penal.
În concluzie, nu poporul te-a făcut PM, ci eu te-am desemnat pentru această funcţie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea.
De aceea, te rog, TRĂDEAZĂ-MĂ PE MINE, care te-am desemnat, demisionând şi nu trăda interesele ţării tale rămânând în funcţie –
a mai scris fostul președinte

Replica lui Traian Băsescu vine după ce Victor Ponta a afirmat, luni, că demisia sa din funcţia de prim-ministru ar fi o trădare a cetăţenilor care au votat USL.

La guvern, lucrurile stau în felul următor. Nu că aş fi de neînlocuit, nimeni nu e de neînlocuit, dar sunt nişte proiecte pe care le-am pus în aplicare şi pe care trebuie să le duc la bun sfârşit. În al doilea rând (…), eu am fost votat, împreună cu Crin Antonescu, ca să guvernăm, dar am fost votaţi şi ca să nu mai ajungă ăia pe care i-am dat jos, adică Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomiţianu, toată gaşca. Păi eu dacă îmi dau demisia de la guvern înseamnă că dau ţara celor care au distrus-o înainte (…), aia ar fi o trădare, categoric, a celor care m-au votat. (…) Plecarea mea pentru a veni exact cei care au distrus România înainte de USL ar fi o trădare a celor care au crezut în USL – a declarat Ponta, la Antena 3

Presiunea unei eventuale demisii a lui Victor Ponta de la șefia Guvernului a devenit mai mare după ce procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Victor Ponta, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE