Home Extern Trei ruși au fost arestați în legătură cu atentatul din Turcia

rusi atentatul din iturcia
Sursa Foto: abc.net.au

Trei cetățeni ruși au fost reținuți de poliția turcă în legătură cu atentatul de marți de la Istanbul. Cei trei ruși au fost arestați în urma mai multor raiduri desfășurate de forțele de ordine și sunt bănuiți de legături cu Statul Islamic.

Potrivit Reuters, în timpul perchezițiilor de la domiciliile celor trei au fost ridicate mai multe documente și CD-uri care dovedesc legătura acestora cu gruparea teroristă căreia i-ar fi oferit sprijin logistic în vederea unor atacuri.

Zece persoane, dintre care nouă germani, au fost ucise şi 15 au fost rănite, marţi, în atacul sinucigaş cu bombă, în centrul turistic al Istanbulului.

Explozia puternică, auzită de la câţiva kilometri distanţă, a avut loc în piața Sultanahmet, acolo unde se află Muzeul Sfânta Sofia şi Moscheea Albastră, ambele atracţii turistice majore.

Atentatul de la Istanbul, comis de un sirian

Imediat după atentat, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat, la Ankara, un atac terorist și a afirmat că autorul este o persoană de origine siriană.

La rândul său, premierul Ahmet Davutoglu a afirmat că gruparea Statul Islamic se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul.

Atentatul de marți a venit în condiţiile în care Turcia se afla deja în stare de alertă după cel mai sângeros atac terorist din istoria sa.

În urmă cu trei luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane și rănirea altor 250 în fața gării centrale din Ankara. Atacul a fost atribuit tot grupării jihadiste Statul Islamic.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE