Home Politică TUPEU: Parlamentarii îşi votează pensii uriaşe, dar nu se deranjează să vină...

Sursa Foto: Ambasada Germaniei la Bucureşti via Facebook

Parlamentarii şi-au luat vacanţă cu câteva săptămâni înainte de termenul stabilit prin lege, însă au avut grijă ca înainte de acest lucru să îşi voteze pensiile speciale.

Şedinţa plenului Senatului de miercuri a fost suspendată din lipsă de cvorum. După cel de-al doilea apel, preşedintele de şedinţă Cristian Dumitrescu a anunţat că în sală sunt doar 77 de senatori, cvorumul necesar fiind de 84 de aleşi.

Ca să spele ruşinea, unii dintre senatori i-au recomandat lui Dumitrescu să îi includă în numărătoare şi pe membrii Biroului permanent care se află la o întâlnire cu asociaţiile de magistraţi din România, însă aceasta a refuzat.

Dacă am lucra aşa şi am spune că ştim unde sunt ei, nu ar fi valide legile adoptate. Nu ne jucăm, a afirmat Dumitrescu, citat de AGERPRES.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi 303 voturi pentru şi 124 împotrivă proiectul legii privind pensiile speciale pentru deputaţi şi senatori.

Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat în Legislativ ar urma să primească o indemnizaţie suplimentară la pensie de aproximativ 1.550 de lei. Două mandate ar urma să fie recompensate cu o pensie suplimentară de 3.100 de lei, iar aleşii cu minimum trei mandate ar urma să-şi adauge la pensie 4.600 de lei în plus, în fiecare lună.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE