Home Extern Turcia cere oficial României extrădarea a două persoane acuzate de implicare în...

Ministerul Justiţiei din Turcia a înaintat 31 de cereri de extrădare pentru 28 de membri ai organizaţiei clericului Fetullah Gulen rezidenţi în 16 state diferite, printre care şi România, informează vineri agenţia Anadolu, citată de Agerpres.

Potrivit unor surse din Ministerul turc al Justiţiei, autorităţile de la Ankara au pregătit 31 de dosare de extrădare în ce priveşte membri ai organizaţiei FETO, acuzaţi de pregătirea tentativei de lovitură de stat militară din 15 iulie 2016.

Cereri de extrădare au fost transmise autorităţilor din Mozambic, din Kazahstan şi din România, pentru câte doi membri ai FETO în fiecare din aceste ţări.

De asemenea, au fost înaintate cereri de extrădare pentru câte un membru FETO către următoarele state: Africa de Sud, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Brazilia, Bulgaria, Kârgâzstan, Maroc, Olanda, Polonia, precum şi către Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN, recunoscută doar de Ankara).

În Germania, Turcia a cerut extrădarea a doi foşti procurori.

Alte cereri de extrădare îi vizează pe cei opt militari turci refugiaţi în Grecia după puciul eşuat din 15 iulie 2016.

În fine, autorităţilor din SUA le-a fost solicitată extrădarea lui Fetullah Gulen şi a lui Emrullah (Emre) Uslu, a indicat sursa citată, potrivit Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE