Home Social TVA de 5% pentru cărţi, manuale şi spectacole. De când se aplică...

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a depus la Camera Deputaţilor un amendament la Codul fiscal privind introducerea TVA de 5% pentru cărţi, manuale şcolare, reviste, ziare, bilete pentru accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, evenimente sportive şi cinematografe.

“Având spaţiul fiscal necesar, am considerat că este posibilă extinderea măsurii reducerii TVA la 5% şi pentru alte categorii de bunuri şi servicii culturale, nu doar pentru cărţi, aşa cum am anunţat iniţial. Îmi doresc ca prin reducerea preţurilor nu doar la cărţi, ci şi la biletele de acces la monumente şi muzee să contribui la democratizarea accesului la cultură, prohibit pentru mulţi din motive economice. Sper ca interesul pentru participarea la evenimentele culturale să crească, să asigurăm astfel, în special tinerei generaţii, o deschidere mai mare către o cultură de calitate”, a declarat Vulpescu, într-un comunicat transmis de Ministerul Culturii.

Pe 23 aprilie, ministrul Culturii anunţa că taxa pe valoarea adăugată la carte va fi redusă de la 9% la 5%, această măsură urmând să intre în vigoare în prima zi a anului viitor, scrie AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE