Home Politică UDMR a anunțat că votează împotriva moțiunii. Care este motivul deciziei

Sursa Foto: Facebook

Kelemen Hunor nu crede în şansele moţiunii de cenzură, care va fi dezbătută vineri în Parlament. Chiar cu aportul UDMR, moțiunea nu poate trece, spune Hunor.

Noi din Opoziţie mâine la moţiunea de cenzură nu vom avea suficiente voturi şi asta deja ştim, cunoaştem, e vorba de matematică, nu avem suficiente voturi pentru a dărâma Guvernul. – a afirmat liderul UDMR

Kelemen Hunor a arătat că asta e și motivul pentru care nu vor fi alături de PNL la vot.

Nu vom vota împotriva moţiunii de cenzură, ăsta este lucrul cel mai important. Probabil că unii vor vota moţiunea, alţii se vor abţine, aici rămâne la latitudinea fiecărui membru din grupurile noastre. Dacă am fi avut împreună cu PNL-ul acele voturi prin care se poate schimba Guvernul, atunci nu am fi ezitat nici un moment să mergem şi în situaţia în care nu suntem de acord cu anumite subiecte din moţiunea de cenzură, spre un vot negativ şi spre o altă majoritate. Dar din păcate, lipsesc peste 58 de voturi pentru a schimba în acest moment Executivul. – a declarat Hunor.

Liderul UDMR mai spune că și subiectul moțiunii este ales greșit. Legea votului prin corespondență trebuia făcută de Parlament.

Sancţionarea Guvernului şi critica Guvernului trebuie făcută şi poate fi făcută, dar nu pe acel subiect central din moţiunea de cenzură, votul prin corespondenţă, pentru că aici Parlamentul trebuia să facă legea, nu Guvernul. – a explicat Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, spune liderul maghiarilor, Victor Ponta ar fi trebuit să își dea demisia.

Dincolo de prezumţia de nevinovăţie, care trebuie să funcţioneze şi în cazul premierului şi în cazul unui simplu cetăţean, totuşi aici există o responsabilitate în plus, pentru că atât premierul, cât şi Executivul vor intra într-o situaţie imposibilă din punct de vedere politic, din punct de vedere al relaţiilor politice internaţionale şi în relaţiile cu finanţatorii externi. Eu cred că cea mai mare problemă din acest punct de vedere care se conturează pentru România este o izolare treptată, o izolare extrem de diplomatică (…). De aceea spuneam eu că o soluţie ar fi fost renunţarea la funcţia de premier şi bineînţeles dacă există o majoritate, majoritatea există, atunci coaliţia putea să meargă mai departe. –  a declarat Kelemen Hunor într-un interviu pentru RFI.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE