Home Politică UDMR își apără aleșii penali

Sursa Foto: Facebook

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, se declară solidar cu primarul și viceprimarul din Miercurea Ciuc, acuzați de DNA de fapte de corupție.

“Uniunea Democrată Maghiară din România îşi exprimă solidaritatea cu liderii administraţiei publice locale ai municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert şi Szoke Domokos, ambii fiind oameni foarte devotaţi şi dedicaţi activităţii pe care o desfăşoară în interesul comunităţii locale”, afirmă Kelemen Hunor, într-un comunicat UDMR.

Președintele UDMR îi acuză pe procurori de hărțuire cazul dosarului deschis primarului și viceprimarului din Miercurea Ciuc.

“Protestăm împotriva hărţuirii colegilor noştri, avem încredere în nevinovăţia lor, respectiv în faptul că Parchetul va încheia cât mai curând procedura demarată împotriva lor. Contrar zvonurilor apărute în mass-media, Direcţia Naţională Anticorupţie nu îi suspectează pe Raduly Robert şi Szoke Domokos de luare de mită, de aceea UDMR aşteaptă cât mai curând posibil clarificări în acest sens, respectiv consideră că prezumţia de nevinovăţie este aplicabilă şi în cazul colegilor noştri”, a mai spus liderul UDMR.

De ce sunt acuzați aleșii locali ai UDMR

Oficial, primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, este anchetat pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi conflict de interese. Acuzațiile sunt similare și în cazul viceprimarului Domokos Szoke.
Potrivit DNA, primarul ar aprobat ilegal o autorizație de construcție pe baza unor documentații incomplete, referitoare la reabilitarea și modernizarea unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia.

De asemenea, primarul ar fi determinat un administrator judiciar să vândă primăriei, la preț subevaluat, o clădire care aparținea Casei de Cultură a Sindicatelor, aflată în insolvență. Cei doi s-ar fi înțeles să fie desemnat un anume evaluator, care să menționeze degradări și uzuri inexistente. 

O altă acuzație se referă la efectuarea de plăți nejustificate în favoarea unei firme în condițiile în care documentația întocmită de această societate era greșită.

 

Viceprimarul este acuzat la rândul său de afaceri ilegale cu imobile ale primăriei. Mai mult, acesta s-ar fi plimbat cu mașina instituției până la rudele sale din Tulcea, decontând însă combustibilul. 

Tribunalul București a respins joi propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor doi, însă a decis ca Robert-Kalman Raduly şi Domokos Szoke să fie plasaţi în arest la domiciliu, scrie Agerpres

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE