Home Eveniment Udrea rămâne în arest la domiciliu

Sursa Foto: Facebook

Magistraţii Curții Supreme au decis luni ca Elena Udrea să rămână în arest la domiciliu. Fostul ministru al Turismului a mers în faţa instanţei pentru verificarea măsurilor preventive, iar judecătorii au decis că acestea nu trebuie deocamdată modificate.

Fosta șefă a PMP se află în arest la domiciliu de o lună de zile, în dosarul Gala Bute în care este judecată pentru cinci infracţiuni de corupţie, printre care trei fapte de luare de mită.

Procurorii susţin că ar fi finanţat cu bani de la bugetul statului firma privată a lui Rudel Obreja care a organizat evenimentul de box din 2011, iar astfel de finanţări sunt ilegale. Mai mult decât atât, Udrea este acuzată că ar fi cerut comisioane ilegale oamenilor de afaceri.

Procurorii DNA spun că, prin intermediari, ar fi cerut, aproape de fiecare dată, 10% din valoarea pe care o aveau contractele pe care oamenii de afaceri le încheiau cu ministerul condus de ea.

Anchetatorii susţin în rechizitoriu că Udrea a primit chiar în biroul ei de la minister o geantă neagră, de voiaj, cu 900.000 de mii de euro, de la omul de afaceri din Valea Jiului, Adrian Gărdean. Cu fiecare ocazie, Udrea a negat acuzaţiile.

În dosarul Gala Bute, alături de Elena Udrea, mai sunt judecaţi şi Rudel Obreja, fostul secretar general al ministerului condus de Udrea, fostul ei consilier, dar şi cel care îi administra moşia din judeţul Călăraşi, Tudor Breazu.

Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor pe 7 mai, după 72 de zile de arest preventiv. Anterior, ea a mai stat o săptămână după gratii şi în dosarul Microsoft.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE