Home Extern Un avion cu 47 de persoane la bord s-a prăbuşit, operaţiune amplă...

Sursa Foto: Dawn.com

Un avion al companiei Pakistan International Airlines la bordul căruia se aflau 47 de persoane s-a prăbuşit miercuri, în timp ce efectua o cursă între Chitral şi Islamabad.

Agenţia de ştiri pakistaneză Dunya News anunţă că zborul PK-661 s-a prăbuşit în Pipplian, în provincia Havelian.

Jurnaliştii scriu că avionul s-a lovit de versantul unui munte şi a explodat. Rămăşiţele s-au împrăştiat pe sute de metri, au povestit martorii pentru presa locală.

Nu există informaţii despre supravieţuitori, însă autorităţile au trimis forţe importante de salvare.

Trupurile victimelor sunt arse şi nu pot fi recunoscute. Rămăşiţele sunt împrăştiate pe o suprafaţă foarte mare, a declarat un oficial al Guvernului pakistanez.

Acesta a afirmat de asemenea că se pare că avionul era deja în flăcări atunci când s-a izbit de munte.

La bordul avionului se afla şi o vedetă locală, Junaid Jamshed, un cântăreţ extrem de cunoscut care devenise preot. Pe lista pasagerilor s-ar afla şi doi cetăţeni străini.

O parte dintre victime au fost recuperate de localnici, înainte de ajungerea ambulanţelor. Nu au fost deocamdată găsiţi supravieţuitori, iar şansele ca cineva să mai fie în viaţă sunt minime.

În 2006, 45 de oameni aflaţi la bordul unei aeronave a aceleiaşi companii au murit după ce ambele motoare ale avionului au cedat, imediat după decolarea de pe Aeroportul Internaţional Multan.

Uniunea Europeană a interzis în 2007 accesul în spaţiul aviatic al UE al unora dintre avioanele Pakistan International Airlines, restricţie care a fost ridicată ulterior după ce compania a început să folosească avioane Airbus închiriate de la alţi operatori.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE