Home Social Un avocat acuzat de viol, “uitat” liber de procurori

violata
Sursa Foto: ziuanews.ro

Cazul unei tinere violate de un avocat din județul Gorj a intrat în atenția Inspecției Judiciare, după ce familia fetei susține că de când a făcut plângerea nu s-a întâmplat nimic, acuzatul nu a fost reținut și, mai grav, nimeni nu vrea să îi preia cazul.

Ca urmare a informațiilor lansate în spațiul public referitoare la cazul de viol a cărui victimă a fost minora din comună Scoarța, județul Gorj, domnul judecător Marius Badea Tudose, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea identificării cauzei și efectuării de verificări potrivit art. 74 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare. – se arată într-un comunicat al CSM

Totul s-a întâmplat în urmă cu un an atunci când o adolescentă de 16 ani ar fi fost sechstrată și violată de avocatul Marcel Donoiu. Tânăra susține că avocatul a luat-o cu mașina promițându-i că o va duce acasă, însă în schimb, a dus-o într-un loc izolat unde a abuzat-o ore întregi.
După clipele de coșmar, fata a reușit să fugă. I-a povestit totul tatălui ei, iar de atunci cei doi au avut de înfruntat ignoranța și nepăsarea autorităților.
În momentul în care anchetatorii au aflat numele avocatului, adolescenta nu ar mai fi primit atenția cuvenită, din partea procurorilor, potrivit celor afirmate de tatăl adolescentei. Mai mult, niciun avocat din Gorj nu a vrut sa preia cazul fetei, avand în vedere că suspectul este un coleg de breaslă.
Deși de atunci au trecut luni bune, iar avocatul Marcel Donoiu este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru violarea fetei, acesta nu a fost reținut nici măcar o oră de procurori.
Mai mult, abia acum, decanul Baroului Gorj, Florin Homescu, a anunțat că va lua în discuţie potenţiala suspendare a lui Donoiu din Barou, arată jurnaliștii de la Gorjeanul.
sursă foto: gorjeanul.ro

sursă foto: gorjeanul.ro

Între timp, avocatul își vede liniștit de treabă și încearcă revină la prima sa profesie, cea de infirmier, acesta căutând chiar posturi vacante în domeniu.

Marcel Donoiu a fost infirmier ani buni la Spitalul ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu în secţia Medicală. A plecat de aici în urma unor probleme şi a intrat în avocatură cu ajutorul foştilor socri.

Activitatea sa în Baroul Gorj a fost însă condimentată cu mai multe scandaluri, acesta fiind acuzat că prin mama sa a intrat ilegal în posesia unui apartament în litigiu, obţinut de la partea pe care a ajuns să o apere în instanţă.

De altfel, tot el a apărat-o în acelaşi proces pe mama sa, care a ajuns cumpărătoarea apartamentului în litigiu, în care a ajuns să-şi deschidă birou de avocat tocmai Donoiu. Imobilul în cauză a fost revândut de mama lui Donoiu, în urmă cu doi ani.

Culmea este că cea care l-a achiziţionat cu 120.000 de lei deşi imobilul avea o valoare în acte de 160.000 de lei, este tocmai din Stroieşti, locul în care Donoiu îşi ridică, acum, o casă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE