Home Eveniment Un avocat aruncă bomba în cazul Bamboo: “Incendiul a fost pornit intenționat”

Bamboo
Sursa Foto: ISU București Ilfov

Avocatul Cătălin Dancu a declarat, duminică, la Poliţia Capitalei, că din datele pe care le are până în acest moment rezultă că incendiul din clubul Bamboo ar fi fost pus intenționat. Luni ar urma să fie audiaţi de anchetatori patronul Joshua Castellano, dar şi designerul român Cătălin Botezatu.

Celebrul apărător l-a însoţit la audieri pe administratorul clubului, Radu Tarcan. În faţa jurnaliştilor, Dancu a încercat să explice ce motive stau la baza acestei suspiciuni.

“Am explicat din poziţia administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectivă. S-au lămurit şi procurorii cu privire la măsurile de protecţie şi de evacuare a persoanelor din club. Datele noastre la acest moment, din martorii existenţi, confirmă faptul că incendiul a fost pus. Am dat nişte date şi informaţii pe care noi le considerăm ca şi echipă de lucru străină clubului. Urmează să observăm şi să verifice şi procurorii persoanele din zona fostei săli fitness a clubului. Ospătarii au făcut declaraţii foarte clare, acele persoane fumau în zona interzisă şi au anunţat, din acest motiv, administratorii, că sunt persoane care fumau în zonă interzisă şi care nu aveau ce căuta acolo. Erau trei persoane, trei bărbaţi. Până la ora 3:00 dimineaţa nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă, a susţinut avocatul.

Cu toate acestea, anchetatorii infirmă ipoteza unui foc pus intenţionat.

Nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală. S-au cerut şi obţinut o mare parte din acte medicale şi de la instituţii, toate trebuie analizate. Am ridicat foarte multe documente, vorbim de bibliorafturi, nu 2-3 hârtii”, a spus în faţa clubului Bamboo, Radu Gavriş, şeful poliţiştilor din Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei.

În cazul unei mâini criminale, administratorii clubului sunt absolviţi de responsabilitatea penală. Iar cei găsiţi vinovaţi riscă între 5 şi 12 ani de închisoare, pentru producerea dezastrului.

Cauza incendiului nu este oficial în acest moment cunoscută. Procurorii nu au putut intra deocamdată în clubul distrus de flăcări, deoarece acest lucru ar fi deocamdată extrem de periculos.

Am început o cercetare la faţa locului. Din păcate, structura şi locul nu ne permit să intrăm în interior. Am venit şi azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluţie tehnică pentru a putea intra şi a ne desfăşura activităţile care sunt specifice, în special cercetarea la faţa locului. Structura nu permite să se pătrundă în condiţii de siguranţă şi, cel mai probabil, o să fie dezafectată, a arătat Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Un incendiu puternic a distrus complet în noaptea de vineri spre sâmbătă clubul Bamboo, situat în Capitală.

44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri, în cea mai mare parte fiind tineri care s-au intoxicat cu fum.

Primele rezultate ale anchetei au arătat că clubul Bamboo nu avea autorizație de funcționare emisă de autorități. Avocatul Dancu a relatat care este justificarea patronilor pentru acest lucru.

“Extinderea lucrării şi construcţia clubului nu era finalizată. Nefiind finalizată întreaga lucrare a clubului, nici nu putea fi asigurată, pentru că asiguratorul cerea în mod automat recepâia finală a lucrării”, a mai declarat Cătălin Dancu.

Citește mai mult despre scandalul legat de autorizarea clubului: Dezvăluire șoc după incendiul care a distrus clubul Bamboo. Ce s-a aflat

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE