Home Extern Un bărbat a fost împușcat după ce atacat o secție de poliție...

mort paris
Sursa Foto: leparisien.fr

Un bărbat a fost împușcat de forțele de ordine după ce a încercat să forțeze întrarea într-un comisariat al poliției din Paris.

Potrivit primelor informații, bărbatul era înarmat cu un cuțit, iar la brâu avea o centură explozibilă, arată Le Parisien.

Conform martorilor prezenți la locul incidentului, în momentul în care a vrut să intre în comisariat, bărbatul a strigat “Alah Akbar”.

Atacatorul  fost împușcat chiar în fața comisariatului, însă înainte a reușit să îl înjughie pe unul dintre polițiștii aflați la intrare.

Imediat după ce l-au împușcat pe atentator, polițiștii au restricționat intrarea în zonă și au chemat pirotehniștii. Aceștia au venit cu un robot special pentru detonarea controlată a bombelor care a și fost plasat lângă cadavrul bărbatului.

Franța este încă în alertă după atacurile din 13 noiembrie de la Paris

Incidentul vine la trei săptămâni după ce poliția franceză a arestat doi tineri care plănuiau să atace mai multe unități de jandarmi și secții de poliție.

Potrivit ministrului de Interne francez, Bernard Cazeneuve, atacurile celor doi vizau orașul Orleans, situat în centrul Franței, și au fost prinși când încercau să cumpere echipament militar.

Un atentat ce viza reprezentanți ai forțelor de menținere a ordinii publice din regiunea Orleans a fost dejucat săptămâna trecută de serviciile de informații interne, a declarat Cazeneuve în timpul unei conferințe cu polițiștii și jandarmii francezi.

Ministrul francez a adăugat că cei doi atentatori, cu vârste de 20 și 24 de ani, erau în contact cu un cetățean din Siria prin care ar fi obținut bani pentru a-și duce atentatele la bun sfârșit.

Se aflau în contact cu un francez jihadist aflat în prezent în Siria, iar ancheta urmează să stabilească dacă el a comandat atacurile pe care, după cum a recunoscut unul dintre cei doi arestați, intenționau să le comită la adresa unor militari, jandarmi, polițiști și reprezentanți ai statului, a declarat Cazeneuve la acel moment.

Franța se află încă în alertă după atacurile din 13 noiembrie de la Paris, iar autoritățile încă mai caută indivizi care au avut legături cu atentatele soldate cu 130 de morți.

Până acum în cadrul dosarului privind atentatele din 13 noiembrie au fost reținute 360 de persoane în urma a nu mai puțin de 2.700 de acțiuni și raiduri ale poliției din Franța.

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE