Home Social Bărbatul suspectat că ar fi violat o tânără în 2009, plasat sub...

violator
Sursa Foto: realitatea.net

Judecătoria Piteşti a decis să îl plaseze sub control judiciar pe piteșteanul suspectat că ar fi violat o tânără în 2009. Magistrații au respins cererea de arestare preventivă a procurorilor.

Piteșteanul va sta sub control judiciar 60 de zile și nu are voie să părăsească țara sau să ia legătura cu victima sau cu familia acesteia.

Decizia judecătorilor nu este definitivă şi a fost deja contestată de procurori.

Un piteștean, suspectat că ar fi violat o tânără de 13 ani, în 2009, a fost reținut miercuri de polițiști.

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani acum, a fost arestat pe baza probelor ADN, pentru viol, și a fost prezentat în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Conform autorităților, după comiterea faptei, bărbatul a fugit în Spania, unde a locuit timp de mai mulți ani.

“Suspectul a fost localizat în Spania, iar procurorii au cerut, prin comisie rogatorie internaţională, efectuarea testului ADN. După ce bărbatul a revenit în ţară, în aprilie-mai 2015, a fost identificat şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea efectuării testului”, a declarat, pentru AGERPRES, agentul principal Mădălina Sima, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Anchetatorii au primit pe 31 august rezultatele testului ADN, care au fost pozitive.

În cel mai răsunător caz de viol din ultimul timp, chiar în aceeași zi, cei şapte violatori din Vaslui au fost la un pas de a scăpa de închisoare. Visul le-a fost spulberată de Curtea de Apel Iaşi.

Judecătorii au respins o cerere de strămutare a dosarului, înaintată de trei dintre violatori. Dacă ar fi avut succes, exista posibilitatea ca dosarul lor să fie rejudecat la instanţa care devine competentă şi astfel s-ar fi anulat pedepsele primite în primă instanţă, dar şi decizia de arestare preventivă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE