Home Lifestyle Un bătrân o caută pe femeia care i-a salvat viața acum peste...

Sursa Foto: geograph.ie

Un bătrân a publicat o scrisoare emoționantă care speră să îl ajute să dea de urma unei femei pe care a întâlnit-o în 1972, când era pe punctul de a se sinucide. A fost o întâlnire de doar câteva ore, într-o seară furtunoasă, care i-a schimbat destinul, povestește bărbatul în epistola sa  care a adunat deja milioane de vizualizări pe internet.

Totul a avut loc în 1972, în ajunul Anului Nou, în New York. Bărbatul, pilot în forțele militare americane, era în depresie, după ce participase la un bombardament în Vietnam, în timpul căruia lansase nu mai puțin de 48 de bombe.

Soarta victimelor sale îl bântuia în fiecare zi, iar gândurile sinucigașe erau tot mai dese. Iar după o zi grea, în care a bătut străzile orașului, copleșit de apăsare, femeia misterioasă i-a apărut în cale.

Purtai o rochie care mi s-a părit, în același timp, elegantă și caraghioasă. Părul tău șaten era îndreptat spre partea dreaptă a feței, iar o galaxie de pistrui îți acoperea umerii. Nu mai văzusem în viața mea ceva atât de frumos. Când m-am oprit lângă tine, sub un balcon, m-ai privit cu ochii tăi mari, verzi, și mi-am dat seama într-o clipă că plânseseși. Te-am întrebat dacă ești ok. Mi-ai răspuns că ai avut zile mai bune. Te-am întrebat dacă vrei o ceașcă de cafea, scrie bărbatul.

Cei doi s-au refugiat într-o cafenea din apropiere, unde a avut loc întâlnirea pe care bărbatul nu a putut-o uita timp de mai bine de 4 decenii.

Am vorbit mai mult despre mine decât îmi imaginam că o pot face, la acel moment. Nu am adus aminte de incidentul din Vietnam, dar mi-am dat seama că vedeai lupta din interiorul meu. Totuși, ochii tăi nu ofereau niciun dram de compasiune, și m-am îndrăgostit de tine pentru asta.

Fostul pilot povestește că a trebuit să meargă la baie, iar când s-a întors, femeia misterioasă pur și simplu dispăruse.

Când mă întorceam la masă, inima îmi bătea precum ciocanul unui judecător când rostește o sentință, iar în minte aveam gânduri de viitor… Viitorul nostru! Dar când am ajuns la masă, plecaseși. Nu ai lăsat vreun număr de telefon, vreun bilet, nimic. Întâlnirea noastră se încheiase la fel de ciudat precum începuse. Am fost devastat, povestește el.

Bărbatul spune că s-a întors în acea cafenea, zi de zi, timp de un an, dar nu a mai revăzut-o pe femeia alături de care deja se visa. După o viață împlinită, el a rămas din nou singur, după ce soția și fiul său au murit în ultimii ani, drept urmare s-a hotărât să o caute pe cea care îi furase inima în urmă cu 42 de ani. Scrisoarea sa, postată pe site-ul Craiglist, se încheie emoționant:

Mi-ai insuflat viață într-o după-amiază ploioasă, și îți sunt recunoscător pentru asta. Oriunde ai fost, oriunde ești, trebuie să știi că te port în continuare în inima mea, scrie veteranul.

Până acum, bărbatul nu a primit niciun răspuns credibil la scrisoarea sa adresată femeii misterioase.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE