Home Extern Un canadian, transformat în “teroristul din Paris” din cauza unui selfie. Fotografia...

selfie

Un bărbat din Canada a devenit, fără voia sa, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume după ce un selfie al său a fost editat, iar apoi postat și distribuit de zeci de mii de ori pe rețelele sociale, drept reprezentându-l pe unul dintre atacatorii din Paris.

Mai mult decât atât, unul dintre cele mai cunoscute ziare din Spania, La Razon, a publicat fotografia pe prima pagină, afimând despre el: “Unul dintre teroriști a ajuns în Grecia, alături de refugiații din Siria. Ceilalți atacatori, neidentificați, au între 15 și 18 ani și au acționat în trei echipe”.

Ziar la Razon

Nefericita farsă a ajuns repede și la urechile lui Veerender Jubbal, care s-a trezit pus în fața unui val de acuzații și jigniri. Bărbatul a postat fotografia originală pe rețelele sociale, dar nu a fost ușor să îi convingă pe internauți.

Verendeer Jubal

Cei care au făcut gluma deplasată au înlocuit iPad-ul din mâna bărbatului cu ceea ce pare a fi Coranul și i-au adăugat într-un program de editare o vestă explozivă.

Mai mult decât atât, canadianul nici măcar nu este musulman, așa cum a fost prezentat în toată lumea, ci este adept al religiei Sikh, apărută pe actualul teritoriu al Pakistanului, și care în traducere liberă înseamnă “a învăța”.

Într-un final, ziarul spaniol, dar și utilizatorii social media care distribuiseră fotografia editată și-au cerut scuze și au publicat dezmințiri, însă, evident, acestea nu au fost la fel de virale precum postarea inițială.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE