Home Extern Un cunoscut actor din serialul Game of Thrones a încetat din viaţă

Game of Thrones
Sursa Foto: Facebook

Actorul britanic Peter Vaughan, cunoscut pentru rolul Aemon Targaryen din serialul de televiziune “Game of Thrones” a murit marţi la vârsta de 93 de ani, a informat agentul său citat de EFE, notează Agerpres.

Vaughan, care suferea de o pierdere parţială a vederii, l-a interpretat timp de cinci ani pe prinţul căzut în dizgraţie Aemon Targaryen, surghiunit la Zid, în Rondul de Noapte, unde a devenit maester (membru al unui ordin format din învăţaţi şi tămăduitori) în serialul bazat pe opera fantastică a lui George R.R. Martin.

“Trist, Peter Vaughan a murit în jurul orelor 10.30 dimineaţa. S-a stins liniştit înconjurat de familia sa”, a informat agentul său, Sally Long-Innes.

Vaughan era cunoscut în Marea Britane pentru rolurile sale în serialele din anii 1970 precum ‘Porridge’, ‘Citizen Smith’ şi mai târziu, ‘Our Friends in The North’. El a jucat şi în thriller-ul ‘The Naked Runner’ (1967), alături de Frank Sinatra.

Vaughan, al cărui nume real era Peter Ohm, s-a născut pe 4 aprilie 1924 la Shropshire (centrul Marii Britanii), şi a fost căsătorit cu actriţa Billie Whitelaw timp de 12 ani. Anterior el a fost căsătorit tot cu actriţa Lillias Walker, potrivit Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE