Home Social Un italian este tatăl vitreg care a ucis un băieţel din Sibiu...

Sursa Foto: Facebook

Tatăl vitreg care a şocat România, după ce procurorii au descoperit că a ucis în bătaie un băieţel din Sibiu şi apoi i-a topit cadavrul în sodă caustică, este cetăţean italian. Antonio Zaccagna locuia împreună cu o româncă, mamă a doi copii, în Zlagna, Sibiu. Femeia a fost cea care l-a denunţat, după trei ani de la cumplita crimă.

Detalii sunt terifiante. Vecinii au văzut cum poliţiştii l-au adus pe suspect la reconstituire, iar acesta a povestit tot. Într-un acces de furie, pentru că băieţelul de patru ani era neastâmpărat, mama şi tatăl vitreg l-ar fi lovit în cap şi în piept. Copilul a început să se învineţească, să vomeze şi, fără ajutor, s-a stins în câteva minute.

Bărbatul i-ar fi săpat un mormânt în curtea casei, de unde l-a dezgropat o zi mai târziu, după ce a cumpărat sodă caustică. Acesta a dat dovadă de sadism ca în filmele de groază.

Cadavrul copilului a fost fiert într-un cazan cu substanţa chimică. Vecinii au povestit pentru reporterii Observator că, în timp ce rămăşiţele umane se topeau în cazan, cei doi jucau cărţi.

Jurnaliştii de la Ştirile Pro Tv au anunţat că Antonio Zaccagna este cetăţean italian. La momentul crimei, în urmă cu trei ani, el abia venise în România. Vecinii nu l-au privit niciodată ca pe un pericol public, dimpotrivă, chiar l-au ajutat.

Antonio Zaccagna a fost arestat preventiv şi este acuzat de omor şi profanare de morminte.

Otvos Tunde, mama copilului, este martor denunţător în acest moment. Ea este de origine maghiară, scrie Turnul Sfatului. Ea a fost cea care a demascat ororile, la trei ani de la moartea cumplită a băieţelului. În tot acest timp ea ar fi susţinut că fiul ei este crescut de către rude, în străinătate.

Femeia ar fi mers la poliţie abia după ce s-a certat cu iubitul, iar acesta a lovit-o crunt. Când a ajuns în faţa anchetatorilor, le-a dezvăluit că fiul ei, Luca, a fost ucis în bătaie, iar trupul fără viaţă a fost topit în sodă caustică. Procurorii şi criminaliştii au fost şocaţi de mărturisile femeii şi au declanşat imediat cercetările.

“Z.A. a dezgropat cadavrul minorului, l-a pus într-un cazan pe sobă, a adăugat apă şi soda caustică şi timp de mai multe ore a întreţinut focul cazanului până la momentul la care corpul minorului s-a transformat într-un lichid gelatinos. Pentru a-şi şterge orice urmă a faptei, inculpatul Z.A. s-a deplasat cu autoturismul proprietate pe malul râurilor Târnava Mare şi Mureş unde a aruncat atât cazanul cât şi lichidul gelatinos reprezentând corpul minorului decedat” – se arată în comunicatul anchetatorilor din Sibiu.

Antonio Zaccagna a recunoscut ororile. El va fi judecat în România, dar poate cere să ispăşească pedeapsa în ţara lui de origine.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE