Home Extern Un liceu din Franța a fost evacuat după o alertă cu bombă

Sursa Foto: nytimes.com

Franța este din nou sub semnul alertelor teroriste după ce un întreg liceu a fost evacuat luni din cauza unei amenințări cu bombă.

Peste 2.000 de elevi de la un liceu din departamentul Oise, din nordul Franţei, au fost evacuaţi din clădire, după ce un tânăr a postat pe Twitter o amenințare în care susținea că în locuri ascunse au fost plasate bombe ghidate prin radio.

Forţele de securitate cercetează acum o suprafaţă a şcolii de 59.000 de metri pătraţi şi au deschis și o anchetă pentru a-l depista pe cel care a postat amenințarea pe Twitter.

Atacuri antisemite în Franța

În paralel, în Marsilia, un profesor de la un liceu evreiesc a fost atacat cu o macetă de un minor de 16 ani care în timpul atacului ar fi fost auzit strigând “Alah e mare”.

Profesorul a scăpat doar cu câteva răni ușoare la mâini și la spate, iar tânărul care l-a atacat a fost prins după zece minute.

profesor atacat franta

Profesorul atacat la Marsilia, sursă foto: timesofisrael.com

Nu este primul atac de acest fel din Marsilia. În noiembrie un alt profesor de la o școală evreiască din oraș a fost înjunghiat de trei persoane care strigau obscenități antisemite.

Iar în octombrie, un rabin și alți doi evrei au fost înjunghiați în fața unei sinagogi din Marsilia.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE