Home Economic Un miliard de telefoane cu sistem Android ar putea fi atacate de...

Vulnerabilitatea sistemului de operare Android în fața hackerilor ajunge la un nou nivel, prin apariția unei noi amenințări, numită Stagefright 2.0.

Varianta originală a virusului, Stagefright, le permitea hackerilor să instaleze software malițios pe telefoanele care foloseau versiuni Android 2.2 și mai noi, ceea ce însemna aproape 950 de milioane de oameni în întreaga lume.

Răufăcătorii puteau accesa telefoanele fără ca utilizatorul să facă ceva anume. Telefoanele deveneau expuse prin simpla primire a unui MMS, fără să fie nevoie ca deținătorul aparatului să deschidă mesajul.

Varianta mai nouă, Stagefright 2.0, poate ataca telefoanele Android de la versiunea 1.0 și mai noi, ceea ce înseamnă aproximativ 1,4 miliarde de potențiale ținte.

Acest nou virus acționează diferit, pentru instalarea sa fiind nevoie ca utilizatorul să acceseze un link pe care l-a primit. Ca urmare a amenințărilor de securitate tot mai dese, Google și Samsung au început să ofere updateuri lunare de securitate, dar nu pentru toate modelele.

Android folosește un update de securitate lunar. Probleme precum aceasta vor fi rezolvate începând cu actualizarea din luna octombrie, au declarat oficialii Google pentru Tech Insider

Problema este că singurele aparate care vor beneficia de acest update de securitate vor fi cele marca Nexus, care aparține Google, scrie Business Insider.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE