Home Social Un ministru critică administrația din care face parte

Sursa Foto: Facebook

20% dintre bugetarii din administrația publică sunt plătiți degeaba. O spune chiar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care arată că pentru unii oameni din sistem, munca la stat e un concediu continuu.

Sunt foarte mulți din sistemul de stat care la ora – nu la 4.00, poate chiar mai devreme – au spart ușa. Iar dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceștia trebuie să plece din administrație. Deci 20 la sută din administrație ar putea să plece. Am putea să găsim o altă cale, că nimeni nu va rămâne neapărat pe drumuri, dar nu pot acum să mențin un sector bugetar încărcat artificial și mai ales de multe ori ineficient.  a arătat Eugen Teodorovici la Digi24

Trecând de la oamenii din sistem la sistemul în sine, Teodorovici a arătat că acesta este extrem de aglomerat și că își dorește să desființeze mai multe servicii și direcții din ministere pentru că de multe ori se suprapun și în loc să ajute, încurcă.

Sunt mulți care controlează această țară, mai mulți decât ar trebui să fie, sunt mulți care controlează și unul sau doi muncesc. Și mai ales cei care controlează au salarii foarte mari față de cei care sunt puși să lucreze efectiv. – a declarat ministrul Finanțelor

Eugen Teodorovici a dat și un exemplu în privința desființării unor direcții din minister. Ministrul a  dezvăluit că și-ar dori să coordoneze toate funcțiile de responsabilitate economică din celelalte ministere.

De ce nu, oare, putem noi să facem, la nivel de administrație publică centrală chiar, ca unele funcții-suport să fie concentrate într-un singur loc? De ce fiecare minister trebuie să aibă direcția sa de resurse umane? De ce să nu fim noi mai moderni decât și alte state membre sunt, poate, la nivel european? De ce să țin fiecare direcție economică, să spunem, în fiecare minister? Nu, ele trebuie să fie concentrate în Ministerul de Finanțe – și asta e o intenție pe care o am foarte clară – de a aduce toate direcțiile economice și de buget din ministere să depindă – adică să fie acolo localizate, dar să fie subordonate Ministerului Finanțelor. a declarat Eugen Teodorovici.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE