Home Extern Alertă în Franța: Mai multe persoane înarmate au luat ostatici, s-au tras...

Autoritățile franceze au intrat în alertă maximă marți seară, la mai puțin de două săptămâni de la atentatele teroriste din Paris, soldate cu 130 de morți.

De această dată, mai multe persoane au fost luate ostatice în Roubaix, în nordul Franței, aproape de granița cu Belgia. Potrivit primelor informații, printre cei ținuți sub amenințare de atacatori s-ar fi aflat și un copil.

De asemenea, presa a relatat că au avut loc mai multe schimburi de focuri între forțele de ordine și agresori, existând şi răniţi.

După câteva zeci de minute în care populația franceză a stat cu sufletul la gură, au început să apară și primele informații oficiale.

Responsabili pentru luarea de ostatici nu ar fi fost teroriști, ci doi hoți care ar fi încercat să spargă casa unui bancher. Când au încercat să intre în casă, proprietarii au declanşat sistemele de alarmă şi imediat au ajuns forţele de ordine care au intrat într-un schimb de focuri cu suspecţii care erau bine înarmaţi.

Tâlharii s-au ascuns în locuinţa pe care voiau să o jefuiască şi i-au luat ostatici şi pe oamenii care locuiau acolo.

Având în vedere că poliţiştii au văzut că suspecţii au armament, autorităţile nu au vrut să îşi asume riscuri şi mai mari, iar locuinţele din jur au fost evacuate.

După aproximativ două ore, prefectura regiunii a anunțat că ostaticii au fost eliberați și sunt în siguranță, fără a da detalii însă. Însă, unul dintre suspecţi şi-a pierdut viaţa. Alţi doi au fost reţinuţi.

De asemenea, surse oficiale susțin că incidentul NU ar avea legătură cu atacurile teroriste din seara de 13 noiembrie.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE