Home Ştirile zilei Un nou dosar pe numele lui Băsescu. Fostul președinte, anchetat și pentru...

B1 TV

Parchetul General redeschide dosarul Casa din Mihăileanu, în care Traian Băsescu este acuzat că și-a făcut cadou un imobil, în perioada în care era primar general al Capitalei, anunță Antena 3.

În perioada în care Băsescu era primarul Capitalei, acesta a locuit cu chirie în apartamentul din Mihăileanu, repartizat de stat ca locuinţă de serviciu. Imobilul intra sub incidenţa legilor privind casele naţionalizate şi pe foştii lor proprietari. Băsescu a cerut în 2003 Primăriei pe care el însuși o conducea să îi acorde dreptul de a cumpăra apartamentul, în baza legii 112/1995 privind drepturile chiriaşilor din casele naţionalizate. Desigur, cerera a fost aprobată.

Legea 112/1995 dă dreptul la cumpărare caselor de către chiriaşi cu o condiţie: să nu fi dobândit sau înstrăinat o locuinţă proprietate personală după 1 ianuarie 1990. Ori Băsescu dobândise o locuinţă până la aceea dată, casa din Băneasa, pe care însă o donase fiicei Ioana.

Scandalul legat de casa din Mihăileanu a izbucnit în anul 2005, când Traian Băsescu devenise deja președinte. După agitația creată în jurul subiectului, Administraţia prezidenţială a anunţat că preşedintele României, Traian Băsescu va renunţa la locuinţa obţinută de la stat. Trei zile mai târziu, Băsescu s-a răzgândit însă şi a anunţat că nu va mai renunţa la casă pentru că el ar fi cumpărat-o legal în baza Legii 10, nu a Legii 112 aşa cum scrie chiar în contractul semnat cu Administraţia Fondului Imobiliar.

Un grup de senatori au făcut plângere la Parchet, însă procuririi au decis neînceperea urmăririi penale. Avocatul lui Traian Băsescu în acest caz a fost chiar Elena Udrea, care a depus la Parchet mai multe documente legate de casa din Mihăileanu.

Presa a relatat că ulterior, dosarul imobilului din strada Mihăileanu nr. 2 ar fi dispărut din arhiva Primăriei.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE